Неочаквано! Доган скочи на ГЕРБ: Махайте се от властта! Вижте какво поискаха Сараите!

България отблизо

Доста хора не са разбрали правилно думите в посланието на нашия почетен председател Ахмед Доган.

Ясно ни е напълно желанието на правителството да му бъде осигурен пълен политически комфорт, за да се изкара  Европредседателството, обаче  ние от ДПС не можем и не искаме  да му го осигурим.

Това заяви зам-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов в интервю по  БНР.

Не можем повече да си заравяме главата в пясъка. Ние и нашите избиратели, както всички български граждани сме сигурни, че народът иска точно обратното.

Ние подкрепихме стабилността на държавата,  а ГЕРБ изтълкуваха, че подкрепяме тях! Не можем и няма как да го направим!

Няма как да осигурим комфорт на националистите да се ширят в управлението и да правят каквото си поискат. Не искаме да застанем зад гърба на такова правителство, което мачка България.

„Никой няма да ни прости, ако стоим встрани и гледаме безучастно какво се случва в държавата. Няма да ни прости, ако  не поставим важните за всички български граждани проблеми – липсата на реформи, които да подобрят работата в  здравеопазването, образованието, сигурността, корупцията, изкривената  бизнес-среда, слабата ефективност и контрол върху разходването на публичните средства.

Докато не се справим с всички тези проблеми и с бедността,  ние няма да спрем“, каза  Ахмед Ахмедов. Той допълни, че България се нуждае от програма за ускорено развитие, чрез която  да навакса изоставането си от  останалите европейски страни. ДПС е  за съставяне на такава програма,  която да  обедини голяма част от  политическите партии.

Затова първо е нужно ДА СЕ ДЕМОНТИРА ИЗ ОСНОВИ ТОЗИ ВЛАСТ!

Взето е решение от Централния съвет, да се махне тази власт! Не ни разбирайте погрешно, това не  означава непременно участие или задължително влизане на ДПС в управлението, а да има широка коалиция.

Изходите са два.

Или програмно правителство, което да осигури на България ускорено управление, или отиваме на избори. А новите депутати ще приемат ново законодателство.

ГЕРБ и националистите не могат и не бива да управляват повече България, каза Ахмедов.

ДПС няма да гласува бутафорния, според него вот на недоверие, внесен от БСП, а сами ще организират такъв.

Доган предаде ясно посланието си към управляващите.

Или ни слушате и се съобразявате с нас, или ви демонтираме!

В момента в ГЕРБ са в шок.

При толкова метани, които Борисов направи в Турция, Доган го заплаши директно с преврат.

Кой тогава е човекът зад гърба на Доган?

И идва ли нечувана политическа криза?

Борисов и Цветанов вече трескаво звънят в Сараите, но телефонът давал „Няма връзка с този номер“!

Какво означава това?

На ход са политолозите, които в момента стреснато мълчат.

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

4 thoughts on “Неочаквано! Доган скочи на ГЕРБ: Махайте се от властта! Вижте какво поискаха Сараите!

  1. „Няма да подкрепим бутафорния вот на недоверие…, сами ще организираме такъв“. Това не е ли в пълен разрез с призива за еднинение, промяна и смъкване на Борисов? Не поставя ли под съмнение така хубавите декларирани желания за програма за ускорено развитие и борба с…..? Няма как, всички които желаят демонтирането на сегашният модел на управление да не подкрепят тези идеи, но те могат да бъдат реализирани единствено и само при същностна доброжелателност и заличаване на партийното и личностно его и обединение около общите за България идеи.
    Колкото до това кои сили стоят зад този призив, да си припомним как започна „разобличаването“ на КТБ и сттеглянето на довирието към кабинеа Орешарски-след посещението на сенаторите, а сега на посланника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *