Неочаквано и ЗЛОВЕЩО за Брюксел: И българите БИХА ШУТА на ЕС!

България отблизо

Числата от последното проучване на социологическа агенция „Афис“, проведено в периода 8 – 12 декември показват, че доверието в ЕС е претърпяло главоломен и почти космически срив.

Ако през 2007 г., когато станахме членове на ЕС, доверието към съюза е било около 70%, то сега, едва 18,7% са на мнение, че членството в ЕС ни носи само ползи. Малко над 28,3% смятат, че членството носи ползи, но и много вреди.

В същото време, близо 30% от хората в България го оценяват като предимно вредно. А други, цели 11% смятат, че членството ни носи само вреди.

Тоест, получава се неочакван и зловещ за Брюксел, куриоз. Същите почти 70%, които на времето одобряваха членството ни в ЕС, сега са на мнение, че съюзът носи и вреди, освен ползи, или е направо вреден за България.

За всеки сериозен анализатор такова развитие на нещата не е никаква изненада. Защото гражданите на България са много гневни на така наречения „Европейски“ съюз. По простата причина, че след влизането ни в неговия състав, цялата икономика на страната рухна. Огромната безработица прогони 2 милиона млади българи зад граница. А това, в съчетание с десетки години глад и мизерия, породиха небивала в историята на родината ни, демографска катастрофа.

И като резултат, България се превърна в най-бедната и най-бързо изчезващата страна в Европа.

Такова развитие на нещата не е изненада и по още една причина. Икономистите, и на Изток, и на Запад, знаеха предварително, че след влизането на България в ЕС, нашата икономика ще се срути.

И преди Сакскобурготски да парафира членството, много икономисти ни предупреждаваха, че България ще се срути. Но върхушката пренебрегна техните предупреждения. Излъга българския народ, че ще потекат реки от мед и масло. И почти насила, без референдум, натика страната в този зловещ съюз.

Друго върхушката не можеше да направи. Част от нея знаеше, че членството в ЕС е огромна политическа, икономическа и стратегическа грешка, която след това се превърна в престъпление, защото заплаши самото съществуване на българската народност и българската държава.

Защо членството в ЕС е престъпление? Ами много просто. Сериозните икономисти знаеха, че икономиката на България е несъпоставима с мощните икономики на западните държави. И когато влязохме в ЕС, когато отворихме границите си, и западните стоки заляха нашия пазар, то веднага икономиката ни рухна. Мощните западни икономики просто я нагълтаха без остатък.

Нещо повече. Западът, чрез системата от квоти, се постара да не допуска българските стоки на своя пазар. И освен това, Брюксел и Вашингтон направо ни забраниха да търгуваме с традиционните си партньори. С огромния и съвсем близък до нас, пазар на Русия, с Китай, с Арабските държави…

С други думи, затвориха всички пътища, по които можехме да се развиваме. Унищожиха нашата икономика. Не ни пуснаха да изнасяме свои стоки в Западна Европа. И забраниха търговията ни с огромния руски пазар.

А това вече не е съюз или членство, а целенасочено убиване на икономиката, държавата и народа ни. Ние не бяхме готови да се състезаваме с мощните западни икономики, които на всичко отгоре бяха подпомагани и от държавите си. Затова просто не трябваше и да си помисляме за влизане в ЕС. Но с лъжи и манипулации, продажни политици ни вкараха в този смъртоносен капан. И всякакви приказки за Шенген или за еврото са нови престъпления на върхушката, която има задача да доубие народа ни.

Затова сега първата ни работа е да напуснем този съюз. И да се присъединим към Евразийския съюз. За да се върнем към нашите славянски корени. И към дружбата с Русия – единствената държава в света, която има интерес от силна и приятелска България на Балканите. Иначе ще изчезнем.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Неочаквано и ЗЛОВЕЩО за Брюксел: И българите БИХА ШУТА на ЕС!

  1. Много показателни са тези резултати, ще повече ,като се има пред вид, че българите до 45 години познават миналото само от „гербаджийските учебници, в които се изучава биографията на „слънцето“ Борисов. Всичко ново е добре или умишлено забравено старо! Та в този дух, някой дава ли си сметка колко стара е борбата за справедливост, щом първата комуна датира от 13 век?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *