НЕОЧАКВАНО развитие: Ето какво се случва с ПРОТЕСТИТЕ! Ще се ШОКИРАТЕ!

България отблизо

Вчера отново беше блокиран Проходът на Републиката. „Ножът е опрял до кокала. Не може да се живее в такава бедност“, коментираха хора, разгневени от състоянието на страната. Над 200 души преминават спонтанно по пешеходната пътека на Прохода. Искането е за оставка и по-добър живот.

Държавата ври и кипи от протести в цялата страна. Хиляди викат оставка в София, Пловдив, Бургас, Варна, Хасково, Добрич, Благоевград и други градове.

В Пловдив тази вечер също излязоха на протест. Жителите на града организират автошествие по централните улици и възлови кръстовища. Те се събират пред най-голямата спортна зала в града, откъдето ще тръгне и обиколката им с надути клаксони, развети знамена и искания за оставка на правителството и достоен живот.

Протестиращи се събраха на кръговото кръстовище на изхода от Велико Търново в посока София. Те искат смяна на системата. Стигна се до ескалация на напрежението между протестиращи и полицаи и за кратко затвориха пътя.

Майките на деца с увреждания също са под прозорците на властта. Те обясниха, че ще бъдат на улицата докато оставката на Валери Симеонов не бъде гласувана. Те напомниха, че ще продължат борбата до приемането на законите, гарантиращи нормален начин на живот на хората със здравословни проблеми.

Протестиращите в София са блокирали булеварда пред Министерски съвет. Хората казват, че са от различни градове на страната, защото животът им е станал непоносим заради бедността и ниските доходи. Протестиращите твърдят,че са се организирали в социалните мрежи. Полицейското присъствие е засилено, пише фрогнюз.

Протестиращи блокираха и международният път Е-79 за и от „Дунав мост 2”. Образувала се е километрична колона от превозни средства. Хората се събраха на изхода на Монтана в посока Враца и застанаха на пътя. Те се заричат, че ще останат там до утре сутринта. Настояват за оставка на правителството и по-ниски цени на горивата.

Неочакваното развитие за властта е, че народният гняв набира все по-голяма сила. Защото освен хората, които са по улици и площади, още милиони българи подкрепят безрезервно протестите. Както и техните искания за оставка на правителството, смяна на системата и достоен живот.

Tagged

1 thought on “НЕОЧАКВАНО развитие: Ето какво се случва с ПРОТЕСТИТЕ! Ще се ШОКИРАТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *