Нещо СТРАШНО става с ЕС! Ето ЗЛОВЕЩИТЕ факти! Вижте ТУК!

Свят

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон заедно и поотделно непрекъснато анонсират, че щели да инициират някакви „мащабни“ и едва ли не „глобални“ промени в структурата и принципите на функциониране на ЕС.

И това щели да го направят от „добра воля“. За да помогнат на гражданите и държавите да заживеят като в едно „семейство“. Двамата щедро говорят за „семейство“, но никой не казва нищо за благополучие или просперитет в него.

В това „семейство“ държавите явно ще са в ролята на малките деца, които техните „родители“ от Берлин, Париж и Брюксел само хокат и удрят през пръстите. А благополучието и просперитетът сигурно ще се отнасят само за „родителите“ от споменатите вече „европейски“ столици и техните супер европейски елити.

Та какво има намерение да променя френско-германската двойка?

Ами много просто. Под маската на промяна и създаване на „по-добър“ ЕС, се готвят зловещи начинания. Едно от тях предвижда ликвидиране на самостоятелността на националните банки и прякото им подчинение на Европейската централна банка.

По този начин, нито парламента, нито правителството на дадената страна няма да имат възможност да осъществяват каквато и да било социална политика. Ако искат например да увеличават минималната работна заплата или минималната пенсия, но на Брюксел това не се хареса, тогава правителството нищо няма да може да направи.

В момента, единствената останала самостоятелност при вземането на решения от националните държави е тяхната банкова самостоятелност. Тоест, съответната централна или народна банка, като Българска народна банка например, взема решения за своята национална валута и по нареждане на правителството разходва бюджетните средства.

Ако обаче се осъществи искането на Меркел за така наречения европейски „банков съюз“, тогава националните банки стават придатък на Централната банка в Брюксел и няма да могат да изразходват и един лев без знанието и одобрението на тамошните чиновници. Тоест, и да искат, и да има средства в бюджета, правителствата няма да могат да увеличат нито заплати, нито пенсии. Нищо. А социалната политика ще се превърне в мираж.

Освен това Меркел иска да се променят правилата за прием на мигранти, като държавите приемат все по-увеличаващи се квоти от радикални мюсюлмани. Скоро ще поискат да обединим и правосъдните си системи. И тогава ще има да ни съдят и в Берлин, и в Париж, и в Брюксел, и във Вашингтон. Да не забравяме и САЩ, които пък ще съдят и Брюксел.

Макрон пък, отдавна отваря дума за така наречения „европейски суверенитет“. Тоест отделните държави няма да имат свой суверенитет. Те ще бъдат просто провинции на Брюксел и Вашингтон. И от държави-колонии, ще станем средновековни провинции.

Както през Средновековието немските или френски, или фламандски барони са владели цели държави като провинции, така ще бъде и в съвременния „Европейски съюз“. Държавите вече няма да са държави, а провинции и придатъци на новите западни „барони“.

Ще има и още много такива „промени“, които ще се надпреварват да унищожават и самостоятелността, и суверенитета и самите национални държави. Само защото някой брюкселски, берлински, или вашингтонски  барон е решил така.

А нашият Сергей Станишев ден през ден каканиже по медиите как целите Западни и Източни и каквито още ви дойде на ума Балкани, трябвало да се строят и по-бързо да се „вливат“ в ЕС. Защото по-добро място за тях на този свят нямало.

Такива хора Ботев ги наричаше „чорбаджийски слуги и изедници“. А днес как да ги наричаме? Тях и техните господари?

Бедна ни е фантазията вече, и думите не могат да изразят огромното възмущение и погнуса от деянията на такива „хора“!

Но…докато си мълчим, така ще бъде. Може само да става по-лошо.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Нещо СТРАШНО става с ЕС! Ето ЗЛОВЕЩИТЕ факти! Вижте ТУК!

  1. МЕР КЕЛ И МАКРОН СА РЕШИЛИ НАИСТИНА ДА ЛИКВИДИРАТ МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА РЕШЕНИЕТО ИМ Е ДА НИ ВКАРАТ В НЯКАКЪВ БАНКОВ СЪЮЗ НО БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС ПО ТОЯ НАЧИН ГУБИМ И ПОСЛЕДНАТА СИ НЕЗАВИСИМОСТ – БНБ ИЗЛИЗАНЕТО НИ ОТ ЕС И НАТО НЕ САМО НЕОБХОДИМО НО И НАЛОЖИТЕЛНО.БЪЛГАРИНО ПРОГЛЕДАЙ И САМ РЕШАВАЙ СВОЯТА СЪДБА И ТАЗИ НА ТВОЯТА СТРАНА . ЗАЩОИТО СТЕЗИ НАЛУДНИЧАВИ ИДЕИЩЕ НИ ЗАРОБЯТ НЕ ЗА 5 ВЕКА А ЗАВИНАГИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *