Не е за вярване: И Великобритания се РАЗПАДА! Вижте какво остава от „ВЕЛИКАТА“ империя!

Свят

Преди няколко дни, на голям протест в Единбург, народът на Шотландия поиска независимост и отделяне от Англия.

За тези събития съобщава сайтът news.bg.

Това, което ни дава увереност да кажем, че Великобритания са разпада, е фактът, че протестите в столицата на Шотландия бяха организирани от Шотландската национална партия.

А лидер на тази партия е премиерът на Шотландия Никола Стърджън. Съвсем неотдавна, в столицата на Ирландия Дъблин, шотландският премиер заяви, че Ирландия и Шотландия са съюзници и мненията им съвпадат по почти всеки въпрос. Припомняме, че Ирландия е независима държава и не е в състава на Обединеното кралство.

Следователно няма съмнение, че това изказване на Стърджън, е явен опит за търсене на подкрепа от Ирландия във връзка с все по-независимата политика, която Шотландия провежда спрямо Лондон.

Нещо повече. В края на март, Никола Стърджън изпрати до Лондон официално писмо с искане за провеждане на втори референдум за независимост на Шотландия. А самата Стърджън заяви през юни, цитирана от economic.bg, че до 2025 година Шотландия ще стане независима държава.

За твърдото намерение на шотландското ръководство да извоюва независимостта на своята страна говори и фактът, че Единбург дори отказа да приеме законопроекта за Brexit, понеже не можа да се споразумее с Лондон по въпроса за прехвърляне на още повече правомощия за властите в Шотландия.

Припомняме, че Великобритания се състои от няколко страни – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Големите страни в това обединение са Англия и Шотландия. А Уелс и северна Ирландия са съвсем малки по площ и население.

Истината е, че Англия може да бъде отслабена още повече. Шотландия, рано или късно, ще напусне Обединеното кралство, понеже това е мечта на милионите шотландци още от древни времена. А щом това стане, има голяма опасност Северна Ирландия да последва нейния пример. И да поиска да се обедини с Ирландия. А гласовете за обединение с Ирландия се чуват отдавна в Северна Ирландия и вече започват да звучат все по-често.

Това на практика означава, че в скоро време, от Великобритания може да останат само Англия и съвсем малката страна Уелс. Значи „великата“ английска империя ще се срути и от нея ще остане само Англия, както си е било в миналото.

И това се случва, не само заради „бежанците“, които се настаниха на всеки ъгъл в Британия. Това се случва и заради факта, че в желанието си да станат единствени господари на света, Вашингтон и Лондон разбиха големите източноевропейски държави на малки държавици. Разбиха Чехословакия и Югославия. Не се посвениха да бомбардират и разрушат страните от Близкия Изток. Опитаха да разрушат дори Русия.

Но забравиха, че и в самите техни държави, които също представляват конгломерати от различни страни, има центробежни сили. В САЩ няколко щата, начело с Калифорния отдавна искат да се отделят като самостоятелни държави. И това ще стане, колкото и да се опитват от Вашингтон да стопират този процес. Защото федерацията вече само ограбва отделните американски щати.

Същото става и с Великобритания. И там, от векове, отделните страни искат независимост. И сега дойде моментът да я извоюват. Понеже вместо да подобряват жизнения стандарт на съставните страни, САЩ и Британия полудяха и…тръгнаха да се бият с Русия. Затова народите започнаха да се спасяват от тези западни конгломерати, които сеят унищожение.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Не е за вярване: И Великобритания се РАЗПАДА! Вижте какво остава от „ВЕЛИКАТА“ империя!

  1. Да се разпада таз В….Британия, както те и Дизраели разпаднаха Санстефанска България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *