Николай Василев: Има голяма вероятност битката за ”Фолксваген” да сме я загубили, но трябва да се гордеем, че ни класираха на второ място и получихме сребърен медал

България отблизо
Има голяма вероятност битка за ”Фолксваген” да сме я загубили и да се задоволим със сребърното място, отчитайки, че щом сме преборили Румъния и Сърбия, това също е добра новина.

Това сподели по БНТ бившият министър на икономиката Николай Василев. „Турция има някои неща, с които ние не можем да се сравняваме, като например огромния пазар и държавните помощи“, посочи бившият министър. Относно слуховете, че “Тесла“ може да инвестира у нас Василев заяви, че това е огромна компания със световни амбиции и България е длъжна да се бори за подобна възможност, като отново наблегна, че ситуацията у нас е спокойна и стабилна.

 

,,Досега България не е била успешна в миналото с привличането на азиатски инвестиции, трудно ми е да обясня защо. Струваше ми се, че преди години имаше огромни инвестиции в България, особено след приемането ни в ЕС, тъй като тогава говорихме за инвестиции в размер на около 9 милиарда евро, а днес те са за около 2-3 милиарда. Позитивите при нас са стабилността, спокойствието и ниските данъци. Негатив е по-скоро малкият ни пазар“, обясни той и добави, че у нас биха се завърнали стотици хиляди българи от чужбина, ако се увеличат заплатите и бъдат привлечени наистина качествени инвеститори.

И  бившият ни икономически министър се оказа същият като министър-председателя.

Цял свят разбра, че „Фолксваген“ отива в Турция, германската преса гърми, избран е градът, договорени са условията, само ние твърдим, че „може би“ сме изгубили сделката. Какво ти „може би“, като тотално е изтървана? Кого лъжете? Последните наивници ли?

И какво значи да се гордеем със сребърен медал?

Кой и къде е казал, че сме на второ място? Борисов ли? Според него до вчера бяхме на първо.

В бизнеса второ място няма и това един икономически министър прекрасно трябва да знае.

Или печелиш, или губиш.

Няма средно положение.

Така че истината трябва да се признае.

Въпреки гръмките слова на Борисов, ние изгубихме „Фолксваген“.

Същото ще се случи и с „Хюндай“.

И с всички останали локуми, които се разтягат, за да се задържи ГЕРБ на власт.

И обещанията, че някога в необозримо бъдеще българският народ ще заживее по-добре.

Толкова необозримо засега, че прилича на НИКОГА.

Станислава СЛАВОВА Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *