Николай Василев: Промяната на ДДС-то в туризма ще доведе до открадването на едни пари. Кой ни постави пред избора „хляб или чадър“?

България отблизо

Аз съм фен на простата данъчна система с една ставка. Да се промени философията на ДДС е неправилно и вредно.

Това заяви пред bTV бившият икономически министър Николай Василев, който определи промените в ставката на ДДС-то за заведенията като „кутията на Пандора“.

„Ще има лош туристически сезон за ресторантьорите. Много ресторантьори и хотелиери ще отидат пак при Борисов и ще кажат защо не ни помагате в кризата. С нищо няма да помогне по-ниската ставка ДДС. Ще има и хора, които ще злоупотребят с това“, каза още той.

„Ако туризмът има 10 проблема тази година, то ДДС-то нямаше да е сред тях. Ползата клони към нула“, разкри бившият икономически министър.  „Премиерът беше подведен, че това е антикризисна мярка за целия бранш. Според мен печалбите ще са наполовина в края на годината“, допълни Василев.

Б.Р.

Това всички го знаят и ненапразно се запитаха как се стигна до тази извънредна мярка, която озадачи дори финансовия министър.

Както отбеляза Велизар Енчев, Борисов или има много дълбоки лични и партийни интереси в бранша, или е бил притиснат от задкулисието, което издържа партията и медиите му.

Народът така и не разбра защо в кризата не падна ДДС-то на основните хранителни продукти, за да има поне какво да яде, а беше направен реверанс на богаташите с големите хотели и несметните богатства. На онези с „Бентли“ – тата.

Изборът беше „Хляб, ли чадър на плажа“.

Борисов избра чадъра.

Само че политическия!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *