Николай Ненчев: Възможно е президентът да е замесен в шпионския скандал. А ти помниш ли в кой си?

България отблизо
Не се съмнявам, че тази информация е постъпила от чужди служби и тя е била с много сериозни доказателства. Обърнете внимание, че имаше арести. Чуждите служби не са длъжни да информират президента. Ако в тази информация е уличен и самият президент това би предизвикало много тежък политически скандал.

Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев в предаването „Лице в лице“ по бТВ, който коментира Ненчев за ролята на партньорските служби в разплитането на шпионската афера.

 

По думите му тази хипотеза за замесване на Радев е свързана с наказателния кодекс и конституцията, в които се казва, че в случаите когато гражданин се постави в услуга на друга държава последствията са много тежки.

 

Ненчев обяви, че БЗНС имат десетки призива да бъдат изгонени руски шпиони от България, а след като френски журналист е обявил, че има 1200 руски шпиони, които работят в страната ни , никой не го е опровергал.

Когато се разрази скандала „Скрипал“ единствено България не изгони такива. Това ме кара да мисля, че ДАНС работи с руските служби. Това е мое мнение, не разполагам с разузнавателна информация, каза още Ненчев.

Трябва да се обърне внимание кой има интерес от тази ситуация и кога се случва това. Известно е поведението на главния прокурор, към който няма добри чувства, защото точно от него съм обвинен. Президента излезе с позиция, че той има нужда от още доказателства. Ако тези действия са предприети без знанието на президента, защото той трябва да е получил равна по обем информация с премиера, който също каза, че не е знаел. Единия вариант е президентът да не е бил уведомен.

Не получаваме ясен и категоричен отговор, настояваме да получим целия обем на информацията. При положение, че и Американското и Британското посолство излязоха с подобна информация, очаквам развръзката.

Още в началото стана ясно, че със скандала се цели точно президентската институция.

И зейнаха всякакви стари муцуни да оплюват Радев.

Дори хора, които са обект на разследване за злоупотреби.

А може би причината се крие ТУК . Прочетете!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *