Нинова: Борисов лъже! Няма да подаде оставка!

България отблизо

„Не вярвам, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам амбицията им да изкарат мандата си докрай. … Ние се готвим за предсрочни избори. Позицията ни е непроменена – искаме оставката на кабинета и предсрочни избори“.

Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изказа подозрение, че статусите на премиера Бойко Борисов във фейсбук целят да печелят време и да успокоят напрежението по улиците: „Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България“, каза тя.

Нинова заяви, че БСП не участва в заговори или задкулисни договорки, а продължава с всички законови парламентарни и извънпарламентарни средства да настоява за оставка на правителството. Тя беше категорична, че едва след изборите ще се вземе решение с кого да се влиза в коалиция: „Като отидем на избори, всеки ще си представи програмите и тогава ще се прецени“. Според нея социологическите проучвания през август, които сочат загуба за подкрепата за БСП, не дават реалната картина на нагласите.

Странни изглеждат и цифрите за другите партии.

По думите на лидерката на БСП това правителство е делегитимирано и единственият изход от ситуацията са предсрочни избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *