Нинова: Борисов противопоставя българи срещу българи, предлагаме пет мерки срещу чумата

България отблизо
”Вчера премиерът Борисов се подигра с тревогите на хората. Постъпи типично по борисовски, пророни фалшиви сълзи и прехвърли вината другиму, този път на румънските туристи, които ”ядат и хвърлят”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Разделя и противопоставя българи срещу българи – едрите собственици на свинеферми срещу дребните стопани. Обещава, че хората ще бъдат обезщетени, а всъщност ще отпусне 300 лв. на двор само за дезинфекция, но не и за умъртвените прасета“, обяснява тя.

 

„Шикалкави, че две години спирали чумата, но вече не може. Всъщност безотговорно проспаха две години. Големите свинекомплекси ще бъдат обезщетени с европейски и национални средства, но за 20000 работници в тях- нищо“, допълва тя.

 

Нинова предлага пет мерки: От излишъка в бюджета (около 3 млрд. според финансовия министър) се заделя сума за изкупуване на прасетата от държавата по пазарни цени; Възстановяват се ветеринарните служби и райони на ветеринарните лекари, които ГЕРБ премахнаха; Организира се острел на дивите прасета, който те спряха преди година; Създават се екарисажи, за да се предотврати екологична катастрофа; Сигнализира се прокуратурата за разследване срещу длъжностни лица, които с грешни действия или бездействия допринесоха за тази катастрофа.

Източник: Фрогнюз

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *