Нинова иронично към Борисов: Бившият член на БКП раздава през прозореца на джипа си пари! А твърди, че безплатен обяд няма!

България отблизо

Внасяме няколко законопроекта, с които искаме да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време брифинг в Народното събрание. „Тази седмица ПГ на „БСП за България“ започваме внасяне на няколко законопроекта.

Не за пръв път, може би за трети бихме искали с тях да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства. Последната половин година няколко пъти се увеличават цените на ток, парно, вода, инфлацията расте, а близо 2 млн. души живеят под прага на бедността. Първо, внасяме за пореден път предложение за намаляване на ДДС на мляко, месо, брашно и продукти от брашно на 5%. Данъчни облекчения за млади семейства с деца, които са работили последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме искане за преизчисляване на всички пенсии“, каза още Нинова, цитирана от Фокус.

„Бившият член на БКП Бойко Борисов твърди, че социалистите обичат да харчат чужди пари – тези, които раздава през прозореца на джипа си, не са негови.

Време е за сериозен разговор за приоритети. За нас това са приоритетите – демографска катастрофа, доходи и неравенства“, каза още лидерът на БСП по повод вчерашното изказване на  Борисов, че от червената партия искали безплатни придобивки за народа, а безплатен обяд нямало. „Тези престъпници…каза той: Виж ТУК.

Вчера чух от бивш член на БКП Бойко Борисов, че социалистите много обичат да харчат чужди пари. Да му кажа, че и тези, пари, които харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са чужди, защото са на целия български народ“, допълни Нинова.

И той е популист, а обвинява нас, че искаме по-високи доходи за хората.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *