Нинова към Борисов: Вървете да пазите чекмеджетата с пари и оставете България на мира!

България отблизо

Събра ни любовта към България – тук сме, за да я спасим от мафията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на митинг-протестът „Бузлуджа 2020“ пред Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус“.

„Добре дошли от Варна ,Бургас, Стара Загора, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Враца, Габрово, Ловеч, Симеоновград. Тук има хора от всички области на България. Тук има по една частица от всяко българско кътче. Тук сме събрани млади, средно поколение и възрастни. Тук сме работници и служители, инженери и земеделци, компютърни специалисти и поети, писатели и дейци на културата и образованието. Ето ни – различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България. Тук сме заедно, за да я спасим от мафията“, каза още Нинова.

„Тук ни събра грижата за хората. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За 10 години управление на Борисов ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето им. Тук сме, за да им попречим, за да ограбят и бъдещето ни“, заяви още тя.

Социалистите сме единни – не се продадохме и не се продаваме, не се предадохме и няма да се предадем, каза още лидерът на БСП по време на митинг-протестът.

„Те поробиха страната. Те държаха народът в страх и апатия. Те се опитаха да го пречупят, да му отнемат духа, но не можаха да пречупят нас българските социалисти. Опитаха се да ни купят с постове и пари. Не се продадохме и не се продаваме. Опитаха се да ни пречупят с натиск, със заплахи, с компромати- Не се предадохме и няма да се предадем“, заяви още Нинова.

И се обърна към премиера: Г-н Борисов, ще останете в историята с чекмеджето с пари, които пазите с пистолет!

„Опитаха се да пуснат пипалата си сред нас и да ни разединят. Вие, вие скъпи, членове и симпатизанти на БСП сте силата и партията. И аз ви питам днес. Ние партията – разединени ли сме?“, а събралото се множество отговори: „Не“.

„Чухте ли, платени глашатаи на едноличната власт. Чухте ли гласа на българските социалисти. Ние сме единни, ние сме заедно, ние сме силни и сме тук да ви кажем – оставка“, каза Нинова.

След това събралите се социалисти започнаха да скандират „Оставка“.

Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба – ние имаме честните хора, с които да градим България, каза лидерът на БСП.

„Скъпи социалисти постигнахме най-голямата победа – смелостта победи страха и хиляди българи са по площадите на България – свободни и смели. Нека днес от тук ние десетките хиляди социалисти да поздравим всеки един от тях. Нека да им кажем, че сме заедно в общата битка за отвоюване на държавата от мафията. И на свободата от задкулисието.

Заедно сме, българи във всяко кътче на България и извън нея. Ние сме заедно не само да ви свалим от власт. По-важното – ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем, ние знаем как.

Ние имаме почтените и честни хора, с които да го направим, защото, скъпи социалисти, скъпи българи, днес борбата е за морала. Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба, за работните места за това всяко дете да може да се образова, да може всеки от нас да има достъп до здравеопазване, да има справедливи доходи, достойни пенсии, да има чиста природа и да пазим плодородната си земя.

Това е нашата клетва пред България, това е нашия ангажимент към нашите сънародници. Това е нашият план за възстановяване на страната“, каза Нинова.

„Днес е и битка за справедливост. Справедливост чрез солидарност. Нека бъдем солидарни с всеки лявомислещ и честен родолюбец, но не само. Нека подадем ръка на всеки българин, който милее за род и Отечество.

Нека гарантираме, че всеки българин ще бъде свободен да говори и твори и прави това, което мисли и това, което иска. Всеки, който иска условия за почтен бизнес, ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си, ще има условия за това. Това е нашата кауза. Нов – път за България.

Сега, когато се върнете в родните си места, подайте ръка до всеки до вас. Дайте им още вяра, дайте им още смелост. Скъпи социалисти за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа. Ние можем да бъдем водачи на своя народ, като го обединим и поведем по пътя, който можем да начертаем“, призова накрая Нинова, цитирана от epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *