Нинова към Борисов: Извадете мъртвите от списъците, оставете на живите да избират кой да управлява страната!

България отблизо

Ще направим отново своите предложения в Изборния кодекс за изчистване на избирателните списъци от мъртви души и ако ги отхвърлят – ясно е какво готвят наесен.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Шумен, където се проведе заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Нинова посочи, че с премахването на машинното гласуване, се посяга на демократичния и на прозрачния процес на гласуване в България. Според нея, по този начин се отнема правото на хората, дадено им по закон.
„Смятам, че го правят с цел манипулиране на изборите, защото машините не могат да подправят протоколи, да дописват мъртви души. Ние искаме изчистване на избирателните списъци от мъртви души, да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване и редица други предложения, които сме давали по Изборния кодекс. Ще ги направим отново и се надяваме да този път бъдем чути и нашите предложения да бъдат приети.
Това ще бъде гаранция за демократични избори. Ако отново ги отхвърлят, особено относно списъците с мъртви души, е ясно за какво се готвят наесен“, коментира Корнелия Нинова./blitz.bg/
Корнелия Нинова, Елена Йончева, много социолози, политолози и общественици за пореден път разкриват публичната тайна, че ГЕРБ манипулират изборите, ползват мъртвите души за гласуване в полза на Борисовата партийка и един куп още престъпления, които опорочават изборния процес и справедливостта на вота.
Затова лидерът на БСП призова отново Бойко Борисов да остави на мира мъртвите и да не пречи на живите сами да определят кой да управлява България. Така е справедливо. Но дали Борисов и ГЕРБ ще го направят?! Много е съмнително. Понеже ще трябва сами да си вземат шапките и да напуснат властта. Завинаги.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Нинова към Борисов: Извадете мъртвите от списъците, оставете на живите да избират кой да управлява страната!

  1. И хубава и умна,и нова надежда!!! Ония другите, все гладни и все не наяли се! Успех желая на народа с Корнелия . Всички се лутаме като в мрачно подземие!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *