Нинова обяви позорния край на европредседателството ни!

България отблизо
”Потресена съм тотално! Нямам думи!  Български премиер, по времето когато страната ни е председател на Съвета на ЕС, си позволи да замеси по абсолютно недопустим начин премиера на друга европейска държава, в лъжа!
Това написа преди дни Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.
Борисов излъга нагло, че г-н Бабиш му е предоставил всички  документи за скандална сделка, заяви тя. След това стана ясно, че чешкият премиер  му е  обяснил единствено  начина, по който е станала сделката, но категорично е  отказал да предостави документи по нея.
В специално интервю Бабиш заяви, че не е давал никакви документи.
След като настъпи пълно объркване и в политическата сфера и сред всички българи, внезапно от пресцентъра съобщиха, че документите по сделката, които той обяви, че са дадени от чешкия министър-председател, всъщност били пратени от електронната поща на Ондрей Ланда, заместник-министър на финансите в чешкото правителство и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ. А адресатът пък е бил не Борисов, а негов съветник.
Пак добре, че някоя чешка чистачка в МС, не е пратила до някоя своя българска колежка имейла!
На безценните „доказателства“ за сделката няма гриф секретно, но нашите веднага ги депозираха в НС и ги засекретиха, понеже съдържали тайни подробности – имената на банките.
То голямо чудо, то голяма тайна.
От Гинка от Пазарджик – през премиера, до втора дупка на кавала в чешкото финансово министерство.
Явно тайната се оказа публична. Или поне ясна за много хора. Остана неясна само за българския народ.
В момента нещата не са се променили кой знае колко.
От Чехия се извъртяха няколко пъти, Гинка направи едно салто мортале, а Борисов няколко цигански кълбета.
Държавата смени поне няколко пъти позицията си за ЧЕЗ. Разнесе се слух, че ще изкупим част от дела на Гинка. Няколко министри даже се изказаха за. През празниците обаче финансовият заяви, че такава сделка е невъзможна, а ЕРП-то не ни трябва, защото държавата била лош стопанин за сметка на частника.
„Държавата е лош стопанин, но тогава, когато се управлява от мафията, заяви вчера Нинова. Когато се управлява от държавници, тогава тя е добър стопанин“. 
Тя продължава да настоява електроразпределителните дружества да бъдат одържавени, тъй като ще може да се контролира цената на тока и качеството на услугите.
Този модел се прилага успешно в други държави, обясни лидерката на БСП. При нас обаче се направи опит да се извърши една сделка на тъмно, в която бяха замесени и политиците.

 

„Бойко Борисов е срам за България и за нейния европейски образ. Председателството приключи.“, заключи соцлидерката в социалната мрежа.

Минути по-рано стана известно, че чешкият премиер е обяснил на българския си колега само начина, по който е станала сделката, но е отказал да предостави документи по нея.

Нещата продължават цяла седмица в същия дух. Чешките отговори ги научаваме предимно от медиите.

Основният преговарящ за сделката и бъдещето на България е…Гинка.

Борисов се върти като калайджия и ту ще купува част от ЧЕЗ, ту няма да го купува. Ту ще вдига цената на тока, ту няма да я вдига.

Ту обещава, че е с народа, ту обвинява народа, че го клати.

Това ли е образа на български премиер, пита Нинова.

И народът пита, но отговор няма.

 

 

Tagged

3 thoughts on “Нинова обяви позорния край на европредседателството ни!

  1. СЕФТЕ! ЧЕ ИМА ЛИ ПО ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ОТ ДЕБЕЛОГЪЗКО?! АКО БЕШЕ ПО УМЕН И ОБРАЗОВАН, ТОЙ БИ МОГЪЛ ДА СТАНЕ ДОБЪР СЦЕНАРИСТ!

  2. Няма ли кои да изведе този глупав народ на улиците,или се чака пълното му унищожение.Борисов до сега ,трябваше 100 пъти да си подаде оставката,при всички тези разкрития,които се изнесоха в пресата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *