Нинова отряза главния прокурор и кмета на Перник: Да работят за перничани, а не срещу БСП!

България отблизо

Не съм обидена на главния прокурор Иван Гешев. Упорита съм и зададох въпросите на перничани писмено.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с решението на обвинител номер едно да отмени срещата си с нея по повод водната криза в Перник.

„Срещата с главния прокурор бе по искане на жителите на град Перник. Преди Нова година имах среща в Общината. Обсъдихме кризата и хората ме помолиха да проведа среща с главния прокурор и да попитам дали се водят разследвания, включително и за ремонта на стената“.

Припомняме, че Гешев отмени срещата с Нинова за водната кризата в Перник

„Поисках срещата по искане на жителите на Перник. Получих такава среща. По-късно от неговия кабинет са се обадили в моя и са я отменили. Аргументите ги видях пуснати официално”, поясни тя пред bTV, цитирана от blitz.bg.

„Още когато поисках срещата, обявих защо я искам. Идвам от името на хората в Перник, задавам техните въпроси. Много хора в Перник, да не казвам всички, искат отговорност. Искат да знаят кой ги е докарал до положението”, добави тя. Що се отнася до другата среща, която й бе отказана в понеделник, Нинова заяви, че се е получило преиграване и кметът на Перник се е изказал неподготвен, ако наистина е казал, че отказва да се срещне с нея.  „Не можеш да откажеш среща, която не ти е искана. Аз не съм искала среща с него. Не съм искала такава среща и не съм обидена, че ми е я отказал, отсече тя.

„Кметът да си гледа кметските работи. Избрали са го, за да управлява Перник. Но да не забравя, че е избран като алтернатива на ГЕРБ и неговото място е на страната на перничани”, подчерта тя.

Нинова бе категорична, че кризата с водата е политически въпрос. „Не е пернишки, а национален въпрос”, заяви лидерът на БСП. Тя уточни, че вотът на недоверие към кабинета, който социалистите ще поискат, ще бъде за 3 неща – вода, боклуци и въздух.

„Че близо половин милион българи са без ежечасов достъп до вода. Че кризата се разраства и в други градове и проблемът става национален. Второ: вносът на боклуци, преработката им и замърсяването на въздуха. Внасяме го на 20. Ще представим мотивите си на колегите. Два дни са ни необходими за консултации”, уточни тя, цитирана от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *