Нинова поиска предсрочни избори! И обясни защо Станишев не е истински социалист

България отблизо

“Ако спечелим европейските избори, ще поискаме предсрочни парламентарни, защото доверието в обществото е променено към политическите партии“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Евроком. Лидерът на БСП не смята, че Бойко Борисов ще устиска властта докрай.

Тя подчерта, че със Сергей Станишев нямат личен спор, както се внушава в публичното пространство – имат концептуални различия за политиката.

 

„Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев. За мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица – дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма,“ разкри Нинова

„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна тя. „Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората ни разлика със Станишев, е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре в БСП, после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви договрки с ДПС, с олгираси. А Сергей има тежести в това отношение“, припомни Нинова.

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало Станишев да бъде в листата заради противоречията в политиките. „Борим се с Истанбулската конвенция, а той е символ на тази политика. Ето, сега Националният съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска“, посочи лидерът на БСП. 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *