Нинова предизвика Борисов: Излез на честна битка срещу президента Радев и тогава се хвали, че си го победил! Ама стиска ли ти?

България отблизо

„На следващите избори Борисов да се кандидатира срещу Румен Радев за президент и ако го бие, тогава да произнесе това изречение. Аз победих Румен Радев. Сега просто може да каже, че е победил БСП“.

Това каза лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

„За да кажеш, че си победил Румен Радев, трябва да се явиш срещу него на избори и да го победиш. Всичко друго е Пунта-мара, както се изразява г-н Борисов“, добави тя.

Не разбирам къде е проблемът на Борисов и защо си изкарва всичко на президента. Дори по време на кампанията се почувствах леко засегната, че вместо да се заяжда с мен, той се прицели в Радев и започна да го ръфа за всяко негово изречение, каза усмихнато Корнелия.

И посъветва Борисов – ако толкова ти пречи Радев, застанете един до друг като мъже. Премерете си силите в честни избори, а народът ще прецени чия ще е победата. Останалото са само приказки и наивна надежда, че строените по площадите избиратели ще повярват в евтини приказки.

Попитана къде е Елена Йончева и защо не е дала изявление след изборите, тя каза: „Тук е. Изчакахме заявленията от ЦИК в петък. Не обичаме да се хвалим предварително. Най-вероятно  ще я чуете в понеделник“.

На въпрос какво означава връщането на БСП в парламента, Нинова отговори: „Рестарт на парламента – докато ни нямаше, нямаше парламентарен живот. Приеха се няколко закона, които с нищо не променят живота на българските граждани. Нямаше дискусии и дебати. Кворум на ръба. Това не е парламентарен живот. Смятам, че с нашето връщане ще се рестартира парламентарният живот по същество,“ поясни Нинова

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *