Нинова разкри ще прави ли президентът партия и каква ще е тя. И призова за обединение срещу диктатурата

България отблизо

Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ няма да се спрат пред нищо, за да си запазят властта.

 

Това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Това, което правят ГЕРБ срещу президента, е част от много сериозен процес в държавата – атака срещу всички, които мислят и говорят различно от управляващите„, посочи тя.

 

Нинова обърна внимание на факта, че ГЕРБ имат намерение да променят Конституцията с цел да премахнат назначението на служебен кабинет и това понятие да не съществува повече. Тя цитира депутата от управляващото мнозинство Тома Биков, според когото „служебният кабинет е нелегимен“ и думите на министър Горанов в „Панорама“ в тази посока. „Това е посегателство срещу Конституцията, ГЕРБ искат да суспендират Конституцията“ посочи Нинова.

 

Според нея ГЕРБ работят срещу втори мандат на президента Радев.

На въпрос дали снетото от него доверие към правителството е заявка на Радев за своя партия, Нинова отвърна, че това е последователно поведение на президента още от времето на предизборната кампания. „Той прави това, което е обещал, да критикува управлаващите, в страната има голяма напрежение, има протести в различни градове, по различни теми и президентът реагира на тези процеси„, посочи Нинова.

 

Според нея, ако Радев направи партия, това ще е алтернатина на ГЕРБ, а не на БСП, но подчерта, че не бива да се спекулира с темата, че Радев ще прави партия.

Ние искаме оставката на правителството и подкрепяме президента, ще засилим присъствието си в протестите, каза още лидерът на БСП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *