Нинова смачка Борисов! Ето какво направи смелият лидер на социалистите!

България отблизо

Във връзка с изявите на правителствени чиновници през последните седмици, лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи чрез профила си във Фейсбук четири въпроса към премиера Бойко Борисов.

Това съобщи пресцентърът на социалистическата партия.

В първия си въпрос Нинова пита: „Г-н Борисов, Вашият вицепремиер Каракачанов твърди, че има подписан договор с Беларус и преведени пари за ремонт на Су-25. Вашият министър Караниколов иска да разтрогне договора. Председателят на Народното събрание Караянчева подвежда Русия, като на най-високо равнище заявява, че Русия ще ремонтира същите самолети. Кой от тези тримата говори от Ваше име и кой казва истината? Кой носи отговорност за този огромен международен гаф?“.

Корнелия Нинова казва във втория си въпрос до Бойко Борисов, че президентът Румен Радев е заявил, че цената на Ф-16 е 4.45 млрд., а премиерът твърди, че е 2.2 млрд.

„Г-н премиер, защо при огромен излишък в бюджета, вземате нов заем от 400 млн.? Кой, кога и при какви условия ще го връща?“, пита лидерът на БСП.

В третия си въпрос Корнелия Нинова пита министър-председателя защо е излъгал медицинските сестри, че ще им увеличи заплатите.

„Днес 109 лекари и медицински работници във видинската болница хвърлиха оставки. Вие ли наредихте на министър Ананиев да обяви, че ще закрива отделения в областните болници в Северозапада“, пише Нинова.

Тя поставя въпрос на премиера Борисов дали е чел доклада за България, гласуван в ПАСЕ. “
Да кажете нещо за корупцията в страната? Споделяте ли европейската оценка за Вашето управление?“, пита Нинова./dnes.dir.bg/

Въпросите на Корнелия Нинова разкриват не само гафове на Борисов. Тепоказват, че неговото управление е построено на основата на полуистини и откровени лъжи. И това е начин на управление не само във вътрешната политика, а и в международните отношения, което е недопустимо. Борисов заблуждава или откровено лъже българските граждани за това , че всичко в икономиката на България било цветущо, а всъщност не е така. И хората знаят това, понеже правителството от 10 години не може да направи нормална минимална пенсия. Дори не може да направи минималната пенсия някакви мизерни 300 лева. Което означава, че всичко в управлението на Борисов куца. Да не говорим за огромната корупция и разкритите от Елена Йончева и Корнелия Нинова гейтове, които стигат чак до най-високите нива на властта, до Цветанов и Борисов. Да не говорим за липсата на всякаква икономика и безхаберието на правителството в това отношение.

Последните събития само потвърждават тези изводи. Борисов праща председателя на парламента в Русия да говори небивалици. И в същото време се готви да даде на американците четири милиарда и половина грешни български пари. А с тях можеха да се оправят и болници, и пенсии, и т.н. Но явно Борисов не се интересува от живота на хората в България. Повече го интересува да спаси собствената си кожа. Да е добре със Запада и да прави по някой метан на Русия, за да не го свалят от власт.

Това е „политиката“ на Борисов. Въртене на всички страни с една единствена цел – опазване на властта. Но идва моментът, в който той няма да е в състояние да запази корумпираната си власт. Защото нищо не е вечно. Особено властта. И особено властта, която не мисли за своя народ, а само за себе си.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *