Нинова: У нас тече процес на сплашване. Протестите завършват в районното, или с газ! Посегнаха и на президента!

България отблизо

Категорично заставаме зад президента. Това заяви в студиото на „Панорама“ председателят на БСП Корнелия Нинова по повод изнесените от прокуратурата СРС записи, за които се смята че има участие държавният глава. Според Нинова от съдържанието на СРС личи, че няма никакво закононарушение. 

Оценяваме тази атака срещу президента като разрушаване на държавността, виждаме я като част от процес да се затвори устата на хора с различно мнение, хора, които критикуват, които смело изразяват своята позиция. Процес, защото той започна преди години първо с атака към опозиция.

Мои колеги бяха месеци наред проверявани – компроматни войни и т.н., мина през журналисти, които бяха уволнявани и им бяха изключвани микрофоните в Министерски съвет.

Продължи през протестиращи, които бяха снимани, правят им се актове. Например протестиращите във Видин, месеци наред ги водят по районни управления на МВР на разпити за протести, за да се стигне онзи ден до обгазяването и най-накрая до най-високото равнище в държавата.

Това е процес на сплашване, на отстраняване по някакъв начин на тези, които имат различно мнение, критикуват властта и имат смелостта да го изразят, продължи Нинова. По думите ѝ премиерът Борисов е изключил микрофоните в Министерски съвет, а актовете на протестиращите се правят от МВР.

Това е стил, модел на управление, който оценяваме по следния начин – последна фаза на властта, която се задържа чрез страх и репресии. Според Нинова акцията срещу Божков ще е успешна, ако завърши с осъдителна присъда. Ако се проточи в годините и завърши както досега, без краен резултат, значи не е била успешна, каза тя.

Tagged

1 thought on “Нинова: У нас тече процес на сплашване. Протестите завършват в районното, или с газ! Посегнаха и на президента!

  1. Г-ЖО НИНОВА ИЗТЕЧЕ БЕЗВЪЗВРАТНО ВРЕМЕТО НА УБЕЖДАВАНЕТО И ПОВТАРЯНЕТО И ..КОНСТАТАЦИЙТЕ.. …ДОШЛО Е ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ .. ОТНОВО И ОТНОВО ЩЕ ПОВТОРЯ : НЕ УСПЕЕТЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕБОРИТЕ ЗА „МАШИННО“ ГЛАСУВАНЕ …..ОТНОВО ЩЕ СЕ „СЪЖИВАТ“ 200.000 УМРЯЛИ. ЩЕ ПОВТАРЯТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР –-М А Ш И Н Н О …Г Л А С У В А Н Е !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *