Нова гадост на Борисов и Гешев: Русия била отровила Емилиян Гебрев! Само че отровеният си е жив и продължава да краде от държавата!

България отблизо

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че е необходимо да се действа чрез правоохранителните органи на Русия в ситуацията с обвиненията към тримата руски граждани, повдигнати в България, съобщава РИА Новости.

Със сигурност нашето посолство следи ситуацията, заяви тя на брифинг и подчерта, че в такива случаи е необходимо да се действа в съответствие с правоприлагащите органи.

Държавите, които водят разследвания, са длъжни да взаимодействат с правоприлагащите органи на страните, чиито граждани са обвинени или заподозрени в нарушаване на закона, категорична бе Захарова.

Припомняме, днес стана ясно, че българската прокуратура е повдигнала обвинения на трима руски граждани за отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и управителя на дружеството на Гебрев. Те са обявени за международно издирване. Според версията на прокуратурата престъплението е било извършено в периода от 28 април до 4 май 2015 г.

От РИА Новости посочват, че Посолството на Руската федерация в България не е получило официално уведомление от българските власти.

Преди три дни прокуратурата разпространи видеа, част от разследването за отравянето на Емилиян Гебрев, за които се очаква видео-техническа експертиза в лаборатория на ФБР.

Според самия Емилиян Гебрев много е вероятно да е станал жертва на битка между бивши сътрудници на службите.

Нека да попитаме прокуратурата на Гешев, след като този Гебрев бил отровен, и то с Новичок, защо не е мъртъв, а си е жив и здрав и в добро здраве!? Защо и сина му, и управителя на Гебревата фирма също са си здрави?! Нали са били отровени?!

Няма отговори на тези въпроси. Както няма отговор и на въпросите на Русия по отношение отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английското градче Солсбъри. Скотланд Ярд дори не може да каже къде са сега отровените баща и дъщеря Скрипал?! Те също не са умрели, въпреки че са били отровени. Поне никой досега не ги е обявил за мъртви.

И към това съшито с бели конци дело, сега се присъединява и правителството на Борисов, чрез българската прокуратура, с която заедно и послушно обвиняват когото намерят, само за да угодят на Биг Брадър.

А Русия се чуди възможно ли е това?!? И как обвиняват руски граждани, без дори да уведомят руското посолство затова. Такива са реалностите при Борисов. Той е готов да обвини всички, за да се спаси.

Но дали това ще му помогне?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *