Нова трагедия с изнасилена и убита жена разтърси България! Престъпникът е…

България отблизо

Окръжна прокуратура – Велико Търново започна досъдебно производство за изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в гр. Бяла черква.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем Д. Г. /на 18 години/ за това, че 06.12.2018 г в град Бяла черква се съвкупил с лице от женски пол – П. С на 70 години, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта й. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК. Тялото на жената е намерено в дома й на 08.12.2018 г от близка.

С постановление на наблюдаващ прокурор на 09.12.2018 г., извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата.

Tagged

2 thoughts on “Нова трагедия с изнасилена и убита жена разтърси България! Престъпникът е…

  1. Докато не се въведе смъртната присъда ,няма да спрът убийствата!Властимащите имат охрана,но бабите са подложени на тормоз от циганите,който не работят,но за сметка на това получават помощ от държавата,аз си плащам данъците те не,защо те получават соц.помощ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *