Нови избори за 40 лева? Вижте кой ги пророкува и защо!

България отблизо

Евродепутатът Николай Бареков излезе с остър коментар по повод великденските добавки за пенсионерите.

ГЕРБ и ПатрЕотите  отново показаха своето уважение към електората. Подхвърлиха му поредната порция трохи и го оставиха да кълве. И да ги „благославя“.

На политически език – 40 лева за най-големите бедняци  означава признанието, че се готвят за избори, понеже един глас по тайния ценоразпис на ГЕРБ струва точно 40 кинта. Така ли да го разбираме? Плащат си отсега за изборите през септември.

40 лева за тези, които умориха от глад, за да ги унижат още повече!“, написа Бареков във Фейсбук.

Всъщност евродепутатът отдавна пита управляващите защо не си изпълниха предизборните обещания. Нали и патриотите и ГЕРБ обещаваха по 300 лева минимална пенсия? Нали направиха коалиция точно с тази цел и тя беше залегнала в социалната им програма? Или както беше залегнала, така скочи и избяга?

По 40 лева ще получат за Великден над 1,2 милиона пенсионери. Това е негласно признание, че в страната ни точно толкова хора живеят на ръба на мизерията. Има ли друга европейска страна, в която една шеста от населението е оставено на доизживяване и на милостта на роднините си, а правителството отдавна е абдикирало?

Чуха се и цинични изказвания от някои министри. Лиляна Павлова предложи старците, чиито деца са в чужбина, да бъдат издържани от тях и да не чака наготово.  Владислав Горанов пък обяви, че по 40 лева надбавки са прекалено много пари и ще натежат на бюджета. И даже се скара на социалния министър, който пък ги обеща, без да се консултира с него.

Накрая се появи Борисов, който се удари в гърдите и заяви: Добавки ще има! Сякаш ги извади от собствения си джоб. И си направи поредната реклама на благодетел и спасител на нацията.

Въпросът обаче не е ще получат ли старците по 40 лева, които най-вероятно ще дадат за лекарства.

Въпросът е принципен. Кой даде обещанията предизборно и кой не ги изпълни?

Кой остави хората в мизерия? И защо?

И като не може да изпълни обещаното какво прави още в политиката.

Според Бареков, при подобно издънка едно правителство трябва да си подаде оставката.

Според народа – също.

Според ГЕРБ обаче няма значение какво мислят хората. Ще управляваме още 10 години, заплаши наскоро виден партиен функционер.

Няма значение и че социологическо изследване ги поставя на мястото но втора политическа сила. Те си направиха ново собствено изследване и си притуриха още три процента.

Обещанията нямат значение.

Народното недоволство също.

И за изборите не се притесняват.

Цветанов е тук, мургавият електорат е тук, така че срещу 40 лева за глас пак ще се преизберат.

На това в България се казва ДЕМОКРАЦИЯ.

Станислава Славова , istinata.net

.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *