Ново двадесет: Бойков министър нарече САЩ агресори и заплаха за България! Вижте шокиращите факти!

България отблизо

Нестандартната геополитическа ситуация крие много заплахи за икономиката на страната ни, заради агресивното и провокативно поведение на САЩ спрямо другите държави с развити икономики.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов днес, цитиран от vesti.bg, при представяне проекторамката на бюджет 2019 г. в Народното събрание.

Горанов посочи и заплахите за следващата година. Според него те са набиращата сила търговска война на САЩ срещу всички останали държави, заявката на американския президент Доналд Тръмп за излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ядрените ракети със среден и малък обсег на действие, голямата девалвация на турската лира, повишаване цените на енергоносителите и т.н.

От какво могат да бъдат предизвикани тези думи на финансовия министър, който е най-верен съратник на Борисов и изпълнител на всички заповеди на Вашингтон и Брюксел?

Едната версия клони към поговорката, че плъховете първи напускат потъващия кораб. Изглежда Горанов е по-наясно от Борисов, че в голямата геополитическа игра, България ще се върне отново в сферата на влияние на Русия. Понеже това го иска 85% от българския народ. И понеже на САЩ им е ясно, че Русия няма да отстъпи славянските страни, и особено България и Сърбия, на никого.

Другата възможна версия е Горанов да анонсира по нареждане на Борисов, че правителството иска да се отдели от САЩ и да възстанови приятелските отношения с Русия. За да се опита да омилостиви поне малко разгневения български народ. И да си осигури още малко време във властта. Такава възможност не е за пренебрегване, особено в днешната ситуация, когато Кабинетът Борисов 3 едва се задържа във властта, заради непрекъснатите скандали и безумната икономическа политика.

Друга възможна вероятност е Горанов и Борисов да се докарват пред своите господари от глобалистичния елит на Брюксел и Вашингтон, които са против политиката, провеждана от  Тръмп. Защото като първа заплаха Горанов открои търговските войни на САЩ. А знаем, че не друг, а Тръмп започна тези войни.

Би могло да се допусне още, че това се прави по внушение от американското посолство, отново с цел да подари още малко време на пропадащата власт на Борисов и ГЕРБ. Но, както знаем, подаръците на американците са като подаръците на данайците. Човек трябва много да се бои от тях. Защото съвсем не е изключено, Вашингтон да спретне някой „майдан“ в София с мотива, че Кабинетът Борисов тласка България към Русия.

Могат да се правят още много такива предположения. Но истината е, че пуделите на Борисов вече усещат, че Вашингтон и Брюксел вече не са зад гърба им. Вече не ги подкрепят така, както по-рано. И, по всяка вероятност,  Борисов и пуделите му, опитват да се самопредложат на Русия.

Каква е причината за това поведение на колективния Запад спрямо правителството на Борисов не е трудно да се досетим. Третият кабинет на бодигарда вече изчерпа своя ресурс. И съвсем няма да е изненадващо, ако народът внезапно избухне, както през февруари 2013 г.

А ако стане такова нещо, то на власт в България може да дойдат сили, които искат сближение с Русия и възстановяване икономиката на България. И българската държавност, разбира се.

Затова Борисов трябва да се маха. И американците знаят, че е по-добре да го махнат те, отколкото да се случат събития, които са извън техния контрол.

Така че дните на Борисов са преброени. Той няма да дочака благодарност от янките. И със сигурност ще го захвърлят с отвращение. Като употребена носна кърпичка. Не за друго, а понеже чувството благодарност не е познато на управляващия ултралиберален елит в САЩ.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Ново двадесет: Бойков министър нарече САЩ агресори и заплаха за България! Вижте шокиращите факти!

  1. БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В СФЕРАТА НА ВЛИЯНИЕ НА ВСЕМОГЪЩИЯ, ПРАВЕДНИЯ ИСВЯТИЯ БОГ И ДА СКЕДВА БОЖИИТЕ НАМЕРЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! ТОЙ Е ГОСПОДА НАДВЗЯКА ВЛАСТ, СИЛА И МОГЪЩЕСТВО, ГОСПОДА НА СИЛИТЕ, НА ДУХОВЕТЕ И НА ВСЯКА ПЛЪТ!

  2. Много некоректно и манипулативно заглавие.Друго и не съм очаквал от този автор.Агресивно поведение и агресор са различни неща.

  3. 85%ot bulgarskiyt narod rusofili.v koy balgariy jiveesh,moi chovek? Na tvoyta bgstolicata sigurno e moskva.shto za gluposti pishes momche.sram nymasli.ti bulgarin li se narichas?

    1. Абе Иване, тоя тъпан дето го биеш не се чува далеч. Ако не са 85 (без теб) нека са 84%. Не забравяй славянските си корени и факта, че Русия е наш двоен освободител. Това е достатъчно, за да вярваме единствено и само на Русия и народа и!А… ти може да си от влашко ? Тогава имаш право на друго мнение, та било то и заблуждаващо !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *