Ново двадесет: Каракачанов военизира администрацията! И създава армия от пенсионери!

България отблизо

Хора, които са преминали през доброволна военна служба ще имат предимство при назначаване на работа не само в армията и МВР, но и в цялата държавна администрация.

Това предвижда новия текст в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, предложен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщава „Монитор“, цитиран от blitz.bg.

Проектозаконът предвижда доброволческата служба да е 6 месеца и ще включва начална и специална военна подготовка, а след това и служба в някое поделение. Войници ще могат да бъдат както мъже, така и жени. Те трябва да са пълнолетни, да не са осъждани или обвинени в тежко умишлено престъпление, да са завършили поне седми клас и да са под 42 години.

Освен това се предвижда и задължително военно обучение на гимназистите.

Е, какво стана сега? Военната служба, която „демократите“ яростно отричаха само преди десетина години и я наричаха „комунистическа отживелица“, сега се превръща във висша форма на „защита на родината“. И всичко щеше да е поносимо, ако не беше „лошата новина“. Тази „българска армия“ се подготвя за пушечно месо на НАТО в битката с нашите братя от Русия.

Да не говорим, че тези „доброволни“ войници като ги накачулим после в държавната администрация без необходимото образование и квалификация съвсем ще цъфнем и ще вържем. То и сега държавната администрация е огромна. А като набутаме вътре и „военните“ ще стане нещо страшно. Но ще има поне една полза. Администрацията ще се „военизира“. И ще изпълнява поръките на шефовете си като военна заповед. А гражданите отново ще бъдат потърпевши. Защото да чакаш от военен да ти свърши административна услуга е загубена работа.

Има и още една лоша новина за Каракачанов и сие. Онова, което беше разрушено, сега много трудно ще бъде изградено наново. Не само защото държавата няма пари. Но и защото 3 милиона млади и образовани българи напуснаха родината и се скитат по чужбините. Затова сега няма млади хора, та се налага „пенсионерите“ по на 42 години да ги мъчим да стават „доброволни“ войници. На кого ще е нужна такава армия от пенсионери? Та тя няма да става и да опази шефовете си, а за България да не говорим.

И накрая ще кажем, че Каракачанов иска за три – четири месеца „доброволците“ да овладеят сложната военна техника, че и след това поне два месеца да служат в поделение? Как ви се струва това? Съвсем невъзможно, нали? Понеже техниката, и натовската, и руската е мнооого сложна. И за няколко месеца никой не може да я овладее.

Затова „законът Каракачанов“ за реанимиране на българската армия е поредното недоносче. И не е за чудене като установят това, днешните „демократи“ напълно да се върнат към социалистическия модел на българска армия. Защото другото е фантасмагория.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *