Ново двадесет: Томислав Дончев бърка направо в джобовете ни! Ето причината!

България отблизо

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага общините да имат право да увеличават десетпроцентния данък общ доход, който сега плащаме всички. Кметове и съветници ще решават с колко да се увеличава сегашния данък общ доход. 

„Ако общината има нужда от пари за детски градини, може да определи надбавка върху данък общ доход, който плаща всеки, и ще събере пари. Според мен е наложително да се направи рестарт на тази тема след местните избори. Защото едно е категорично – трябва да се увеличи приходната база на общините, за да могат те да се поддържат и развиват“.

Това заявява Томислав Дончев в интервю за „24 часа“. И това щяло да бъде решение на общинарите. За да не е виновно правителството, разбира се.

Преди две години правителството на Борисов предложи да се въведе такъв данък над данъка, но тази „идея“ не беше приета от синдикатите и обществото.

Но ето че безумията на ГЕРБ продължават. Сега отново се лансира този  нов данък, като че ли са малко данъците, които всеки от нас плаща. Ами те вече достигат астрономическата цифра от 47%. Тоест, почти половината от заплатата си българските граждани дават на държавата. Е, какво повече иска Дончев? Да му даваме целите си заплати?! Защо не? Като ги получим, вместо да си купим храна и облекло, направо ги пращаме на вицепремиера. То май, както не случихме на премиер, така не случихме и на вицепремиери. Спомняме си, че Валери Симеонов, вместо да се занимава с огромния демографски срив, който може да заличи страната ни, той се занимаваше с…шума в Слънчев бряг. Питаме това ли е най-големият проблем на държавата? А сегашният Томислав Дончев, нали и той трябва да се отличи с нещо, се захвана с данъците. И какво да му дойде на ума, освен да почне да ги увеличава. Дотам му стига управленският капацитет. Такива хора ни управляват. После се чудим защо сме най-бедната страна в Европа.

Но има и още нещо. Защо мислите Дончев натиска за увеличаване на данъците?  Защото се грижи за гражданите ли? Неее, всичко е много по-просто. И по-зловещо. Тайната мисъл на Дончев е ясна. С увеличаване на данъците, той иска да освободи парите на държавата. И всички се досещаме за какво ще се харчат освободените огромни суми. Ами за нови самолети, танкове и ракети. За да даваме още и още милиарди на САЩ. А Борисов и ГЕРБ да запазят властта си.

Ето затова, точно в този момент, когато трябва да подаряваме милиарди на Вашингтон за детските играчки, наречени гръмко „изтребители Ф-16“, започват да се появяват искания за увеличаване на данъците. Понеже страната ни няма икономика и няма откъде да дойдат пари за безумното купуване на самолети. И то в момент, когато правителството няма пари  да увеличи минималната пенсия поне до 300 лева.

Това купуване на самолети не е ли безумие?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *