Ново 20! Паси иска и ядрено оръжие от НАТО! Така ще се опазим от Русия!

България отблизо
На Балканите трябва да има ядрено оръжие. Това е едно много спокойно оръжие и е използвано само веднъж в историята, то гарантира спокойствие. Това каза бившият външен министър Соломон Паси в деня на 70-тия рожден ден на НАТО.

НАТО трябва да се превърне от северноатлантическа в глобална организация. 20 години ние разбираме, че това е мисията на НАТО – глобализация. Това, което хората са забравили, са ужасите на войната. Най-големият принос на НАТО е, че има мир в Европа, посочи още той пред БНТ.

 

ЕС е най-благоденстващата икономическа организация в света. Късата памет е това, което е най-опасно. Третото най-голямо завоевание на НАТО е това, че се избегна Трета световна война, обясни бившият външен министър.

 

НАТО даде на България огромна сигурност и огромно спокойствие. Ние сме дали шанс на работи на да работи и да се реализира, а не да се бори за своето оцеляване. На злото не му трябва нищо друго, освен доброто да нехае. През Черно море минава линията на конфронтация между Изтока и Запада – там имаме окупиране на Крим, на Източна Украйна, на грузински територии, на част от Молдова, тоест там имаме непрекъснат източник на безпокойство. Липсата на баланс е това, което изостря апетита на Русия, коментира той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *