Ново 20! Цветанов бил шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а Борисов се изявявал там само като аналитик и душа на кампанията!

България отблизо

Предизборният щаб, който Борисов оглавява, е неформален, той е аналитичен. Това е предизборен щаб, в който влизат СДС и другите партии, с които ГЕРБ има подписани споразумения за подкрепа за евроизборите. Действащото звено за вота е Националният предизборен щаб на ПП ГЕРБ, чийто председател е Цветан Цветанов.

Това заяви Цветомир Паунов, административен секретар и координатор София-ГЕРБ в отговор на критиките на БСП, че Борисов съвместява два поста – премиер и шеф на предизборен щаб, което е в нарушение на Закона за администрацията, и че използва държавен ресурс за предизборна агитация

 

Паунов обясни, че „Борисов освен председател на политическа партия е и министър-председател и в качеството си на такъв посещава градове и строителни обекти постоянно.

„Това, че ние в момента сме в предизборна кампания, не означава, че обществено-политическият живот в страната трябва да спре и Борисов не трябва да изпълнява функциите си на министър-председател.“, подчерта административният секретар на ГЕРБ.

 

Става въпрос за предизборен щаб, в който влиза СДС и другите партии, с които ГЕРБ има подписани споразумения за подкрепа.

Паунов призова политиците да не се месят в компетентните за това институции, към които има подадени жалби и те трябва да се произнесат. Той допълни, че ЦИК е контролният и компетентен орган, който трябва да се произнесе по внесените жалби по казуса.

 

Според него темата за апартаментите на хора от властта „се преекспонира и ако се направи съпоставка с личното имущество на всички участници в политическата власт от началото на 90-те години, този пример, върху който са се фокусирали не е най-важният“.

Политиците не могат да раздават правосъдие, а Елена Йончева раздава правосъдие в общината, в която се намира без след това, имайки необходимите доказателства, да сезира компетентните органи, подчерта Паунов пред водещата Беновска.

 

Цветомир Паунов заяви, че „има усещането, че изказванията на Радев са следствия от вдъхновения, които са дошли при него рано сутрин, които той бърза да сподели на обществеността без да ги е осмислил и анализирал“. Координаторът София-ГЕРБ припомни, че „президентът по конституция и призвание би трябвало да е обединител на нацията, да комуникира с политическите партии, да подпомага процеса на решаване на проблемите, от една страна, и от друга страна да дава духовната насока накъде трябва да върви страната“.

Той сподели, че „понякога се опитва да анализира словесността на Радев, но не може да намери отговор на някои от неговите думи“ и подчерта, че „президентската институция започва да стои като място, от което се раздават присъди, квалификации за определени процеси и хора, копирайки модела на БСП“.

Оставяме думите за мозъчния тръст на ГЕРБ без коментар.

Народът ще си каже думата!

Tagged

1 thought on “Ново 20! Цветанов бил шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а Борисов се изявявал там само като аналитик и душа на кампанията!

  1. ние от герб изкукахме нацяло,щото губим изборите,а искаме още да крадем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *