Нов ДАМОКЛЕВ меч НАДВИСВА над САЩ и НАТО! Вещае страшна ОПАСНОСТ за евроатлантиците! Фактите са ШОКИРАЩИ!

Свят

В ефира на телевизионната компания на руското Министерство на отбраната, военният експерт Юрий Кнутов съобщи, цитиран от pronedra.ru, че комплексите за радиоелектронна борба „Самарканд“, са способни напълно да парализират системите за управление на САЩ и НАТО.

По думите на специалиста, бюджетните разходи, които ще бъдат отделени за тази цел са съвсем малки и няма да представляват никаква тежест за Руската федерация.

По този начин, Русия има поредната, и то реална, възможност, на практика да възпира всяко агресивно действие от страна на войските на Алианса. И то на фона на нищожни бюджетни разходи.

Юрий Кнутов твърди, че Съединените щати се готвят за реална война с Русия още от 2000-та година.

„Най-опасното и ужасното в ученията, които САЩ и НАТО провеждат близо до границите на Русия, обяснява експертът, е фактът, че те оставят в своите военни бази, повече от половината от тази техника, която са докарали от САЩ, уж заради обезпечаване на военните учения“.

Ето защо, за да осигури пълна безопасност, военното ръководство на Руската федерация разположи по своите граници повече от 20 комплекса за радиоелектронна борба „Самарканд“. И то в няколко различни, супермодерни модификации.

Тези ултранови, и съвсем непознати за врага, комплекси за радиоелектронна борба са разположени не само в ключови руски области и райони, но вече и в република Беларус.

Всъщност, комплексите „Самарканд“ и техните различни модификации действат много ефективно в реални бойни действия. По простата причина, че прекратяват напълно, и то за броени минути, комуникациите на противника. А също така „изключват“ всички електронни устройства, с които си служат командните центрове на различните родове войски на САЩ и НАТО.

По този начин войските нямат представа какви задачи да изпълняват по време на реални бойни действия. Нито могат да научат как и в какъв обем са се изменили техните конкретни мисии.

Да не говорим, че всички оръжия, които имат в системите си електроника, спират да действат и се превръщат в парчета непотребно желязо. Също както злополучният американски кораб „Доналд Кук“, който спря напълно, след появата на един старичък руски изтребител „Су“. Така руската система парализира крилатите ракети, изтребителите, танковете, корабите и всички други въоръжения, които имат някаква електроника в себе си. А това са повече от 70% от съвременните оръжия.

И за огромно безпокойство и страх на Вашингтон, „високотехнологичните“ оръжия на Алианса спират да действат. И единственото, което остава на „храбрите“ американски войници, е да се молят, да не би руснаците да измислят някоя нова „система“, която да обърне собствените им, парализирани и замлъкнали оръжия, против самите тях.

Защото и това може да се случи. В скоро време. Ето защо, НАТО трябва да стои по-далеч от руските граници. Иначе ще научи по трудния начин, защо не е трябвало да се приближават към тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Нов ДАМОКЛЕВ меч НАДВИСВА над САЩ и НАТО! Вещае страшна ОПАСНОСТ за евроатлантиците! Фактите са ШОКИРАЩИ!

  1. За „Самаркант“ не знам, но 1972г. при учение, в което участвах, тогава „братушките“, блокираха не само комуникациите, но нито една машина не се задвижи близо 40 минути, батальонният п.Х. побеля… Беше учение, в което сигурно и други читатели на форума…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *