Нов ОГРОМЕН шок за НАТО: РУСИЯ направи ШАПКА НЕВИДИМКА за своите войници! Пентагонът няма с какво да отговори! Вижте ТУК!

Свят

Тези дни изтече една сензационна новина. Руските военни станаха, в буквалния смисъл на думата…невидими.

Руското конструкторско бюро на „Централния научно-изследователски институт“, което работи над създаване на животоспасяващи системи за армейския персонал, обяви, че във войсковите подразделения вече се е появил специален вид камуфлаж, който дава възможност на боеца да остане невидим.

Старши инженерът от Централния научно-изследователски институт Олег Фаустов заяви на пресконференция, че вече има защита за руските бойци. Той поясни, че камуфлажът, който учените от института са направили реализира онова, което те наричат „облекло, способно да отразява светлинните вълни“.

За да разберете, споделя ученият, ще ви кажа, че става дума за различна интензивност на отражение на светлинни вълни с определена дължина, от разнообразни елементи или камуфлажни петна. Следователно, колкото по малка е интензивността на отражение, толкова по-малка става видимостта на обекта.

Заради този специфичен ефект, човешкият силует, дори когато е наблюдаван през очила за нощно виждане, като че ли се разпада, и тогава боецът става невидим.

Постигнато е своего рода „поглъщане“ на светлинните вълни от камуфлажа. Тяхната интензивност на отражение намалява много и на практика се създава възможност да се скрие човешкото тяло. Или както се казва в обикновения живот – да го направи невидимо.

Този, така наречен „камуфлаж, продължава ученият, е напълно реализиран в най-новата руска армейска екипировка с названието „Ратник“.

Нещо повече. Руската армия разчита на това, че Отбранително-промишленият комплекс на Руската федерация ще може да произвежда до 50 000 такива облекла годишно.

И това не е всичко. Към 2022 година ще бъде разработено ново поколение усъвършенствано военно снаряжение, което ще дава възможност на боеца да остане напълно невидим във всички спектри и дължини на светлинните вълни.

Всеки може да си представи ефекта от това ново, революционно откритие на руските учени и инженери. Защото за „невидими“ хора се говори отдавна в научната фантастика и в холивудските филми. Но да направиш такова нещо в реалността и то да работи и да превръща бойците във все по-бледни, разтварящи се сенки, които в един момент престават да се виждат – това наистина е нещо, което Пентагонът все още не притежава.

Въобще, ако направим едно сравнение на това как се изразходва огромния военен бюджет на американското отбранително ведомство и как в Русия изразходват парите за отбрана веднага ще се набие на очи една поразителна разлика.

Огромният щатски военен бюджет се използва основно за поддържане на повече от 700 американски военни бази, разположени по целия свят. Тези бази гълтат колосални суми. И именно това принуди Доналд Тръмп да заговори в предизборния си период за необходимостта повечето от тези бази да бъдат разформировани. И САЩ да спрат да дават пари за поддръжка на военни бази, които в съвременния бой, отдавна не са нужни.

За разлика от САЩ, в Русия парите за отбрана се използват предимно за научни изследвания и създаване на нови видове въоръжения. И точно това направи руската армия могъщ съперник на САЩ. И то съперник, който в много отношения превъзхожда както живата сила, така и въоръженията на щатската армия.

Именно затова Пентагонът и Белият дом се плашат и изпадат в паника при всяко ново съобщение на руското Министерство на отбраната или на руския президент Владимир Путин, което касае новите оръжия, създадени в руската федерация.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Нов ОГРОМЕН шок за НАТО: РУСИЯ направи ШАПКА НЕВИДИМКА за своите войници! Пентагонът няма с какво да отговори! Вижте ТУК!

  1. Mммм….БРАВО на братушките!!!!!ТЕ са и за НАС надежда за …..отново протегната ръка при нужда !!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *