Няма да повярвате: Борисов се подигра с Румен Радев! Вижте какво ИСКА да направи! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

България отблизо

Раздвоението на личността в ГЕРБ вече е взело доста сериозни размери. Дотам, че лявата ръка не знае какво прави дясната. Тоест, Борисов върши едно, а Цветанов – друго. И обратното.

Правителството на Борисов уж прие някакво решение да подкрепи Унгария и Виктор Орбан срещу произвола на така наречения „Европейски“ парламент, който иска да лиши Будапеща от правото на глас.

В същото време, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов заяви, цитиран от dnevnik.bg, че не искал да коментира, и не бил говорил по темата с Борисов. Нека поясним, че Цветанов не може да не знае за въпросното полурешение на Министерския съвет, уж в подкрепа на Орбан. И точно фактът, че не иска да коментира, издава мераците му, за пореден път  да угоди на своите Вашингтонски господари. И да гласува, заедно с групата си в парламента, против Орбан.

Но сагата не свършва дотук. Борисов уж е взел решение в подкрепа на Орбан и се хвали наляво и надясно с това, но пред журналисти в Залцбург твърди, че харесвал Орбан, но не можел да гласува в негова подкрепа. Защото Орбан трябвало да се отнася добре с мигрантите и да коригира много от политиките си, които не били съзвучни с тези на ЕС.

Нещо повече. В прав текст, Борисов заявява, цитиран от dnevnik.bg, че решението на правителството да се обяви против санкциите, които ЕС готви за Унгария и Виктор Орбан, нямало правна стойност, защото било взето на оперативка, а не на редовно заседание на Министерския съвет.

Е, на кои точно думи и полурешения на Борисов трябва да вярваме? И не е ли това пълно раздвоение на Борисовата личност, защото трябва хем да угоди на господарите си, хем да се направи, че подкрепя Орбан, заедно с народа.

За разлика от въртеливата „позиция“ на Борисов, президентът Радев отсече кратко и категорично, че запушване устата на която и да е държава, не е европейски принцип. По този начин Радев индиректно обвини Брюксел в погазване на традиционните европейски и общочовешки принципи.

Тази смелост и категоричност на Румен Радев изглежда разгневи Борисов, защото той взе да каканиже, пак от Залцбург, че Румен Радев и БСП имали раздвоение на личността. За сравнение, ще припомним, че само преди ден, Борисов твърдеше, че президентът и БСП говорели едно и също. С други думи Борисов си приказва, каквото му дойде на уста. И вече не помни какво е казал вчера и какво оня ден.

Сигурно Румен Радев щеше да бъде много по-удобен на Борисов, ако като него, днес говореше едно, а утре съвсем друго. Но смелостта на президента да има свое мнение, и да го отстоява, и в България, и в чужбина, е онова, което най-много вбесява Вожда на герберите. Защото самият той, действа като ветропоказател, който се върти на 360 градуса, според посоката на вятъра, дето духа от чужбина.

На всичко отгоре, и сигурно, за да покаже, че той, Борисов, е много по-силен от Радев, Вождът не издържа и изръси, цитиран от news.bg , че било по-добре Радев да вземе да си направи партия, да иде на избори, да ги спечели и тогава да си реди министрите.

То хубаво, но Борисов е съвсем наясно, че ако Румен Радев си направи партия и отиде на избори, то народът ще издуха от властта крадливите герберчета, заедно с техния шеф, веднъж и завинаги. По простата причина, че рейтингът на президента оня ден стана 72%, а този на Борисов едва стига 28 – 29%.

На какво се надява тогава Борисов? Естествено, на Цветанов и неговите приятелчета от ЦРУ. Които отново ще се опитат да стъкмят резултатите против волята на народа.

Но стъкмистиката не може да продължава до безкрай. И колкото по-бързо свърши, толкова по-добре за Борисов. Защото иначе, гневът на народа ще стане неконтролируем. И тежко на онзи, който се окаже на мушката.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Няма да повярвате: Борисов се подигра с Румен Радев! Вижте какво ИСКА да направи! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *