Няма да повярвате кой ИЗГЪРМЯ, заради апартаментите на властта! Ще се СМАЕТЕ!

България отблизо

Бившият строителен министър Лиляна Павлова ще бъде извикана за обяснения пред КПКОНПИ във връзка със строителното разрешение, което получи фирма „Артекс“.

Това съобщава Блиц, позовавайки се на три независими източника. Строителната компания доби печална слава след гръмването на скандала за апартаментите на властта. Очаква се Павлова да даде разяснения около „зелената светлина“, която държавата е включила за подновяване на изтеклото през 2017 година разрешително на „Артекс“.

Освен Павлова, пред комисия „Антикорупция“ ще се изправят и няколко високопоставени държавни чиновника. Единият от тях е Валентин Йовев, който е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов 3“. От КПКОНПИ са изискали всички необходими документи, за да се изясни дали политиците, които са купували апартаменти от „Артекс“ са нарушили закона.

Първите, които си подадоха оставките след разкритията за имотите бяха Цецка Цачева, Ваня Колева и Цветан Цветанов. Столичният кмет Йорданка Фандъкова се изказа рязко и категорично срещу небостъргача „Златен век“. В момента продължават споровете дали разрешителното за строежа на „Златен век“ още е в сила.

„Сградите, които не се вписват с общата среда и пречат – включително на движението, нямат място в столицата“, заяви Фандъкова в коментар за казуса с небостъргача. И обясни, че лично тя е настояла главният архитект Здравко Здравков да не удължава срока на разрешителното на „Артекс“.

Видяхте ли сега как се прави? Лиляна Павлова, когато е била строителен министър в кабинета „Борисов 3“ е издавала разрешенията на строителна фирма „Артекс“, а Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Цветан Цветанов и още куп зам. министри се облажват с евтини жилища. Скоро май ще се окаже, че няма човек от правителството на Борисов, който да не е замесен в някаква афера. Само Борисов не знае нищо. И никой не му е казал. Макар че имаме сума ти държавни агенции, които уж се борят с корупцията. И макар че самият Борисов се тупна по гърдите, провиквайки се, че той бил създал това правителство, за да се бори с корупцията.

Но, ако се борят така, както вече видяхме, това май ще докара осъдителни присъди и раирани пижами на всички от кабинета, начело с неговия шеф. Справедливостта е на път. Нека го знаят тези, които за 10 години във властта се разпищолиха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *