Обвиняват Цветанов в престъпление срещу държавата! Ето кой го направи!

България отблизо
ГД ”БОЕЦ” са внесли сигнал до КПКОНПИ срещу Цветан Цветанов. Сигналът е за причинени от Цветанов щети на държавата в особено големи размери заради многото  обезщетения, които страната ни е изплатила поради изгубени дела в Страсбург за нарушени права на българите.

Сигналът  срещу Цветанов вече е внасян веднъж в прокуратурата, а отговорът гласи, че действително има  нарушения, в резултат на което са причинени щети на държавата, но това не можело да се квалифицира като  престъпление. В момента нещата са в ръцете на  КПКОНПИ, но оттам просто ще разпънат поредния чадър  над Цветанов, категорични са от гражданското движение.

 

Ето и точното изявление на  БОЕЦ:

 

„Внесохме сигнал до КПКОНПИ срещу бившият министър на вътрешните работи от кабинета на Буда 1 (2009г. – 2013г.) – Цветан Цветанов във връзка с причинени от Цветанов щети  в особено големи размери. Щетите са в резултат на множество обезщетения, които България е осъдена да изплати по дела в международният съд за защита правата на човека в Страсбург. Основание за тези дела са действия на Цветанов и ръководените от него служители на МВР, при извършване на брутални арести и изявления на бившия министър включително и от парламентарната трибуна, нарушаващи презумпцията за невиновност, нарушаващи човешките права и унижаващи човешкото достойнство. Тези действия на Цветанов са изрично посочени в мотивите на Европейския съд по правата на човека, а Цветанов  е визиран персонално.

Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър!  И не само това. Те продължават да управляват държавата и да й нанасят нови вреди.

Ние настояваме, че всяко длъжностно лице трябва да носи персонална отговорност за своите действия и бездействия довели до щети за държавата. В случая имаме доказани действия и ясен и установен извършител, но нямаме санкция. Имаме присъди срещу България, но нямаме виновни. Действията на Цветан Цветанов са продиктувани от стремежа му да спечели политически дивиденти за себе си, както и за политическата партия на която е зам. председател – ГЕРБ. От БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че действията на Цветанов се дължат на изпълнение на политически и криминални поръчки за репресиране на упражняване на натиск над политически опоненти и неудобни за властта бизнесмени, от които поръчки е възможно да е получил и лични облаги.

Искаме  КПКОНПИ да извърши задълбочена проверка по същество на нашият сигнал и да бъде потърсена наказателна отговорност на Цветан Цветанов и останалите лица, отговорни за действията довели до осъдителни присъди срещу България в съда в Страсбург и причиняване на щети в особено големи размери за държавата по изплащане на присъдените обезщетения.

Припомняме, че преди седмица  внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до ЕК и централата на „Европол“ в Хага по повод избора на Цветанов за член на УС на европейската полицейска агенция!

С настоящият сигнал продължаваме битката си срещу мафията, нейните представители във властта и искаме да провокираме общественото внимание и реакция. Дебелите и наглите продължават да превръщат държавата ни в кочина, а ние плащаме цената за това, в буквалният и преносен смисъл!“

Tagged

3 thoughts on “Обвиняват Цветанов в престъпление срещу държавата! Ето кой го направи!

  1. Много хора са нанесли щети на държавата и народа „в особено големи размери“! Де да беше само Цветанов! Ако вземат всички да ги съдят, не биха ги събрали затворите…. Да не би по време на комунистическото, пардон, социалистическото управление държавата да не беше осъждана?!?! Ясно е, другарите искат пак да са на власт, че огладняха….Ами те са си същите, да не би Бойко да не е комунист, колко години се учи от бай Тошо докато го „вардеше“….Крайно време е да се махнат всички тези…..Не можело без партии, хайде де! Имаме прекрасен пример от не много далечната 1934. Тогава са забранени всички партии – сигурно е имало защо! Тогава България е имала небивал растеж – и то след 3 загубени войни, много, убити, ранени, осакатени, 600 000 бежанци, които бедна България е устроила. Само за 5 години, през 1939, България е деляла мегдан с повечето европейски държави, да не говорил за съседите, които за голямо съжаление, отдавна ни подминаха. Тогава министри са били най-добрите експерти в областта си!!! Да не би да нямаме хора неангажирани с партии, мутри, сенчест бизнес и т.н.?

    1. Прав сте, Симеон Митев, но имаме Конституция. А тя може да бъде променяна само от Велико Народно събрание. Но фактите са си факти, неоспорими са. Затова съм съгласна с Вас, че министрите трябва да бъдат едни от най-добрите експерти в областта си. А повечето от нашите министри – уви, жалки и невежи недоразумения в областта, от която дори елементарни познания нямат… А се роят министерства след министерства, агенции и тям подобни, за да има постове за послушници и роднини до девето коляно… Но се надявам, че това ще се промени, и то скоро – дори може само с експертно правителство.. Жив и здрав да сте

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *