Общественици КАТЕГОРИЧНО: Създаваме ВСЕНАРОДНО движение за ПРОМЯНА на СИСТЕМАТА! Вижте КАКВО се променя!

България отблизо

Почти целият български народ от години иска системата на сегашното държавно управление да бъде най-после променена.

Защото изминалите 27 години показаха и на най-заклетите „демократи“, че парламентарната република в България не работи. Нещо повече. Тя е вредна за самото съществуване на нашата родина.

По времето на тази „република“, която нямаше нищо общо с „чистата и свята република“ на Васил Левски, се извърши небивал в историята на България погром на икономиката, науката, културата, здравеопазването, армията, полицията…Всичко бе унищожено, за да се вихрят неколцина олигарси, които натъпкаха джобовете си, точно когато целият български народ умираше от глад и мизерия. И продадоха всички ценни държавни ресурси на чужди страни и чужди фирми.

Ето защо, на всички вече е ясно, че смяната на сега действащата парламентарна система, не е измислица на някого. А насъщна необходимост, която е призвана да спре разрухата. И да възстанови българската държавност.

Мнозинството от българите са на мнение, че новата форма на държавно управление трябва да е президентската република. И затова много общественици, фейсбук групи, извънпарламентарни партии и движения все по-често се замислят над това как на практика може да се извърши смяната на парламентарната с президентска република.

Вчера към тези групи и движения се присъедини и бившият директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Той анонсира, че заедно със свои колеги има намерение да основе  един надпартиен клуб, който да се нарече „Кубрат“.

Парламентарните републики, твърди Божидар Димитров, имат свойството да се изчерпват. Затова новосъздаденият клуб „Кубрат“ ще се бори за създаване на президентска република. Тази нова форма на управление, според професора историк, ще трябва да работи не просто за оцеляването на страната ни. Тя ще е призвана да направи всичко възможно за възстановяването и възхода на България. И на българската държавност.

Бившият директор на Националния исторически музей смята, че за да се случи това, трябва да се проведе референдум и да се свика Велико народно събрание, което да направи промени в Конституцията.

Името на този надпартиен клуб не е избрано случайно. Знаем, че хан Кубрат е искал от своите синове да разчитат на обединението. Защото истинската сила на една държава се проявява само тогава, когато нейната мощ е събрана в един юмрук. Следователно главната цел на този клуб трябва да е създаването на едно всенародно движение, което да осъществи промяната на държавната форма на управление.

Знам, много хора веднага ще ми кажат, че проф. Димитров е близък приятел на сегашния премиер Бойко Борисов. А Борисов отдавна не крие своите мераци, да се кандидатира за президент на следващите избори. И по всяка вероятност, Божидар Димитров се опитва да проправи пътя на своя приятел към президентското кресло.

Може би е така. Но сега имаме уникалния шанс да създадем всенародно движение, което да издигне за свой кандидат президента Румен Радев. И по този начин да объркаме напълно плановете на Борисов.

Знам също, че президентската република няма да премахне проблемите, които капитализмът създава на хората. Но тя може поне да ги тушира. Да спре разрухата на родината ни. И да постави България на пътя на икономически възход. Докато дойде времето за цялостно ликвидиране на капитализма като система.

Историята отново ни дава шанс. От нас зависи как ще го използваме. Защото един президент като Румен Радев може да възстанови приятелските връзки с братска Русия. И да върне на България предишната икономическа мощ.

Родината ни е богата. Трябва само да заложим на своите приятели. Не на враговете си.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Общественици КАТЕГОРИЧНО: Създаваме ВСЕНАРОДНО движение за ПРОМЯНА на СИСТЕМАТА! Вижте КАКВО се променя!

  1. Имайки предвид прякото участие на Божидар Димитров като помагач за осъществяване на крупните кражби на Евгений Михайлов от Киноцентъра, е моя първа и неотложна задача да бъде вкаран в съда за тази многопластова далавера, която беше заметена от две наблюдаващи прокурорки в досъдебното производство при положение, че следствените органи си свършиха перфектно работата !

  2. Може би тук е мястото отново да поставя въпроса, че това може да стане само с утвърждаването и на нови правила, а именно:- недопускането до партийното и държавно представителство на български граждани, членуващи в „тайни“ структури и НПО-та финансирани от чужбина. Нека това стане задължително изискване към кандидатите за „лидерски“ позиции, както в партиите, така и в държавните органи. Не деклариралите такава необвързаност да не бъдат избирани, включително и за „съветници“. Само така може да се постави началото на нещо ново и родолюбиво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *