Огнян Минчев: Борисов да спре да изпълнява капризите на Русия!

България отблизо

Плащаме едни 4 милиарда , за да удволетворим каприза на Русия да спре да доставя газ от Север, а да доставя газ от юг.

Русия има стратегически или икономически причини да иска това. Или и двете. Ние плащаме сметката, защото трябва да прокараме този нов газопровод и да го платим с тези 4 милиарда, за да можем да получаваме газ в следствие на едно решение на Русия, неконсултирано с нас.

Това заяви в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия анализаторът Огнян Минчев, цитиран от epicenter.bg.

Достигнахме един предел, продължи Огнян Минчев.

Американската външна политика, под ръководството на президента Тръмп, на практика се ориентира към една политика на конкретните сделки, която не е обвързана с принципи и ценности. Поради това в момента наблюдаваме един свят, в който всичко може да се случи, смята той.

Опасностите за България са много. Тук много неща се случиха, кризи проблеми, но тази система беше като една външна рамка, в която ние стояхме, независимо че разрешавахме кризисни проблеми. Разпадането на тази система ни изправя пред много сериозни предизвикателства. На само защото светът става доста по-хаотично място, а и защото ние като държава и институции не сме готови да поемем отговорност за всички предизвикателства, които се изсипват върху нас, и които ще стават все по-сериозни, заяви Минчев.

Имаме манталитет на хора и държава, които чакат да бъдат защитени. Напоследък е доста популярна позицията, свързана с премиера Борисов да сме добре с всички, да сме добре и с американците, и с европейците, с руснаците, с турците. Хубаво, че сме добре с всички, но от това къде отива българският национален интерес? Нашият интерес не предполага ли не просто да сме добре с всички, а да имаме изисквания към останалите, смята той.

Tagged

1 thought on “Огнян Минчев: Борисов да спре да изпълнява капризите на Русия!

  1. Този е другият Ал Йо – само, че по-дебел. Не случайно са съграждани. Разликата е, че бившият „дипломат“ и сегашен евродепутат, е обременен от фашистко фамилно минало, а О.М. е ренегат, с подчертан комунистически произход. Но когато парите говорят, фактите замлъкват, а лъжците се надвикват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *