Оправдаха Московски за смъртта на сина му. Нямал…виновно поведение

България отблизо
След 11 месеца разследването срещу Ивайло Московски за смъртта на 3-годишния му син е прекратено с аргумента, че бившият транспортен министър не е бил длъжен да знае правилата за безопасност и управление на моторните шейни.
Прокурорката от СГП Емилия Варадинова, която подписва постановлението за оневиняването на Московски, се смята за много близка до  главния прокурор Сотир Цацаров.

Прокуратурата прекрати разследването с аргумента, че инцидентът с моторната шейна, управлявана от бившия министър, при който на 2 февруари м.г. загина 3-годишният му син, е случайност и Московски не носи отговорност за катастрофата. Няма данни за престъпление, смята прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура, съобщава „Сега“.

 

Ивайло Московски подаде оставка от поста министър на транспорта заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Правителството го изпрати веднага на поста вицепрезидент на Черноморската банка, припомня изданието.

 

„Сега“ съобщава подробности от постановлението на прокурор Варадинова, която развива тезата, че безспорно смъртта на детето е заради падането от шейната, управлявана от баща му.

Има инцидент, но това не значи, че водачът е имал виновно поведение, пише прокурорката.

Според нея трябва да бъде безспорно доказано, че произшествието е в причинно-следствена връзка с поведението на водача и с нарушение на правилата за управление на снегомобил. Тя смята, че става дума за случайно деяние и деецът не следва да отговоря за него, защото не бил длъжен и не могъл да предвиди последиците.

Не са нарушени обичайните практики за управление на шейна, приема Варадинова.

Според нея Московски не е бил запознат с техническите данни на шейната, нито с правилата за управлението й, нито с каква скорост може да я кара, нито каква екипировка е нужна, нито че трасето не е за шейни.

Tagged

2 thoughts on “Оправдаха Московски за смъртта на сина му. Нямал…виновно поведение

  1. Хайде да не ровим в трагедията на един човек въпреки коментара на партийния в. „Сега“… Кой каза или написа нещо за Шумахер?! Никой! И въпреки това семейството му се презастрахова и забрани достъпа до всякаква информация… Не сме съвършени, всички грешим. Съвестта и Бог са достатъчни! Московски няма да е спокоен и ще го мъчи съвестта, докато е жив! Болката от подобна смърт е хиляди пъти по-голяма от всяка измислена от хората присъда! Много съдим(без да знаем какво е да изгубиш дете) , малко съчувстваме!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *