Организатори на протеста зоват към бунт на блокадата край Стара Загора!

България отблизо

Така нареченото „Отровно трио“ – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Борислав Минеков, лидерите на антиправителствените протести, се появи на протестите в Стара Загора, чиито участници искат да блокират магистрала „Тракия“.

Органите на реда ги призовават да се откажат от този замисъл, тъй като това е опасно за самите тях.

„Пристигнахме на старозагорската блокада. Елате да подкрепите хората, тръгваме срещу властта“, написаха във Фейсбук Отровното трио.

Вижда се, че протестиращите се увеличават с всяка изминала минута. Има много млади хора, с малки деца, дори бебета. Продължават да се множат палатките. Припомняме ви, че вчера протестиращите искаха да блокират АМ „Тракия“, но полицията им препречи пътя, спирайки ги до летището. Хората прекараха цяла нощ, а на сутринта дори имаше напрежение. Протестиращите изпратиха призив за помощ. Към мястото тръгнаха хора, които да им занесат вода и храна. Фрог ще ви информира за ситуацията на блокадата.

Комисар Илиян Илиев от „Охранителна полиция“ съобщи, че тъй като магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен за онези, които искат да изразят недоволството си.

След ситуацията, при която на протеста тази сутрин възникна напрежение, е образувана проверка. По-рано през деня един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистралата пеша, но бе спрян от органите на реда.   След инцидента се изясняват действията и на двете страни, участвали в сблъсъка – както на протестиращия, така и на полицията, уточни комисар Илиян Илиев.

„Правата на протестиращите не са нарушени заради недопускането им до магистралата“, уточни Илиев.   Протестиращите са се отказали от блокирането на самата магистрала, но ще направят дъга от Стара Загора до вишката до село Свободен.  После ще решат какво да правят по-нататък.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *