ОТГОВОРЪТ на Кремъл е СТРАШЕН: Русия се озова на КРАЧКА от САЩ! Вижте ТУК!

Свят

Председателят на Държавния съвет и премиер на Куба Мигел Диас-Канел, преди седмица, бе на официално посещение при руския президент Владимир Путин.

Това е неговата първа визита в Русия като държавен глава на Куба. Само преди няколко месеца, Диас-Канел смени на този пост Раул Кастро, по-малкия брат на легендарния лидер на кубинската революция Фидел Кастро.

Забележителното е, че още в приветственото си слово, новият ръководител на Куба предаде поздрави на Владимир Путин от Раул Кастро. „Отношенията между Русия и Куба са приятелски и братски“, заяви Канел, цитиран от портала „Новости в Русия и света“.

Нещо повече. Диас-Канел покани Владимир Путин на посещение в Хавана през ноември 2019 г., когато се навършват 500 години от създаването на Хавана, столицата на Острова на свободата.

На свой ред, Владимир Путин констатира пълното съвпадение на позициите на Руската федерация и Куба по всички най-важни въпроси на съвремието. Владимир Путин припомни, че руско-кубинското сътрудничество съществува от десетки години, а сега се развива с все по-бързи темпове.

Министърът на икономическото развитие на Руската федерация пък заяви, че вече се реализират повече от 60 договора между Русия и Куба. Готвят се и нови договори. Като най-важните от тях са в областта на военно-техническото сътрудничество, добави министърът.

И това не е всичко. Прес секретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира, че не е изключено Русия да предостави кредит на Куба за закупуване на голяма партида от най-новите руски въоръжения.

„Не мога да ви дам по-детайлна информация, но темата за военно-техническото сътрудничество ще бъде на първо място в дискусиите на двамата държавни глави“, заяви Дмитрий Песков.

Зам. министърът на финансите Сергей Сторчак пък направо обяви, че Куба ще закупи такива руски оръжия, които ще предизвикат страх и ужас, у заклетия враг на кубинците – Доналд Тръмп. Това със сигурност са прочутите руски ракетни комплекси, които гарантирано могат да заличат всяка страна от картата на света.

Сергей Сторчак посочи, че се предвижда още, да бъде извършена пълна модернизация на вече съществуващото в Куба руско въоръжение.

Като жест на добра воля, Русия отписа напълно, почти целия дълг на Куба в размер на 33 милиарда долара.

С ускорени темпове се развива също така и сътрудничеството в сферата на енергетиката, която е една от стратегическите области във взаимодействието между двете държави. В хода на това взаимодействие, Русия ще гарантира напълно енергийната сигурност на Куба. За целта се планират построяване на нови блокове на топлоелектрическите централи, както и ядрени блокове за атомни кубински електроцентрали.

Руската федерация ще възстанови и кубинските железници. Тя е готова да достави на Острова на свободата повече от 75 локомотива и над 300 пътнически и товарни вагони.

Руската страна изработва и проекти за разширяване и оптимизация производството на черни и цветни метали, включително редки и ценни метали, в металургичния комбинат „Хосе Марти“.

Могъщата компания „Роскосмос“ пък подписа договор с кубинската страна за доставка на спътниково оборудване и монтаж на глобалната навигационна система „Глонасс“.

От изброените дотук факти, можем да направим категоричният извод, че Русия с бързи темпове и страховито се завръща в Куба. И точно в най-стратегическата за отбраната на САЩ страна, откъдето руските Въздушно-космически сили могат, за броени минути, да превърнат Щатите в купчина пепел.

Ето това се нарича бърз и ефективен отговор на американската инвазия срещу Русия. Затова по-добре янките бързичко да се махат от границите на РФ. Докато не е станало твърде късно.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “ОТГОВОРЪТ на Кремъл е СТРАШЕН: Русия се озова на КРАЧКА от САЩ! Вижте ТУК!

  1. ТОВА е ДЪРЖАВНИК!!! нашия премиер сутринта се оправдава по БТВ , че нестигали парите защото седем милиарда били платили за руските реактори и казз защо са ги поръчали………….следкато сме членове на нато и европейския съюз…пълна перверзност за Премиер….ДА СЕ МАХА по-бързо от властта послушкото на Брюксел и американското посолство!!!!!!!!!!!!!!! Докара НИ до просяшка тояга. Турция може да строи електро централа с руски реактори, ааа….БЪЛГАРИЯ?????????????? …………МЕРЗАВЕЦ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *