От последната минута: Марешки отива в манастир! Не можел повече да работи с примати

България отблизо

Воля прекарали цяла нощ в манастира със запалени свещи да търсят сакралното число 300 лв. пенсии в Бюджет 2019, но не го открили, възкликна от трибуната лидерът на Воля Веселин Марешки, като размаха документа в едната ръка, а в другата свещ, мушната в пластмасова чашка.

300-та лева за българските пенсионери намалели на 100, обвини той Обединените патриоти, които бяха записали този свой приоритет в програмата.

„Но те отлетяха за Граф Игнатиево в пълна радиотишина за покупката на 8 самолета, заяви лидерът на Воля. Дежавюто бе разиграно, след като само половин час по-рано вицепремиерът и министър на отбраната отново беше на прицела на Марешки, който го обвини индиректно, че той е на дъното на поискания му имунитет.

Марешки предрече, че след неговата декларация такава щял да произнесе и „един примат“, след което председателката на парламента му направи забележка за езика. Марешки я увери, че бил много внимателен и продължи с обидите. „Бог е милостив, ние сме сигурни, че и на тези изверги ще прости, намерете време между далаверите, влезте в някоя църква и се молете на българския народ да ви прости“, обърна се той към патриотите. Те,“освен да фъфлят някакви неща, трябвало да четат и книги, но не само творчеството на техния лидер.

В отговор Юлиан Ангелов от ВМРО заяви от трибуната, че причината за поредната изява на лидера на Воля е поисканият му имунитет заедно с още двама негови депутати.

„ВМРО не е спекулирала със съдбините на българите зад граница, ние сме съгласни да бъдем проверявани и проучвани, готови сме да застанем на детектора на лъжата и той също, за да видим кой лъже и кой не лъже.

Едно е да твърдиш нещо от трибуната, друго е то да е вярно“, парира Ангелов. В кулоарите пък Милен Михов си направи майтап, че си взели поука да четат и друга литература и показа нов лъскав сборник за Първата световна война, предаде Канал 3.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *