От последните минути: Владимир Путин отново НАКАЗА Запада! Вижте какво НАПРАВИ достойният руски лидер!

Свят

Трябваше Съветският съюз да се саморазпусне, за да се уверим, че войната е перманентно състояние на капитализма. И че той не може да съществува без война.

За голямо наше учудване, днес сме свидетели именно на това. След като Западът изчерпа безполезните санкции срещу Русия, старите капиталистически държави започнаха да се санкционират едни други. Тръмп санкционира ЕС. ЕС санкционира САЩ. И започна търговска война между ЕС и САЩ. Като в приказката за двете петлета. Само че тук се бият за пари.

Но има един президент и една държава, които имат намерение да прекратят тази „детска игра“ на големите западни корпорации. И да ги научат на ум и разум. Всички се сещаме, че това са Владимир Путин и Русия.

И това вече се прави. Днес, руският президент Владимир Путин пристигна на официално посещение в Пекин. В китайската столица, руският лидер бе посрещнат от председателя на КНР Си Дзинпин.

Забележителното бе, че преди да бъдат изпълнени националните химни на двете държави, китайският военен оркестър изсвири популярната съветска песен „Катюша“. Което подчертава уважението на Китай към руските герои от Втората световна война. И означава, че свързани от миналото, двете страни ще вървят заедно към бъдещето.

Владимир Путин ще бъде  три дни в Китай, където ще участва в срещата на Шанхайската организация за сътрудничество/ШОС/. След проведените разговори със Си Дзинпин, двамата световни лидери дадоха съвместна пресконференция.

На нея, както съобщава руската информационна агенция „Спутник“, двамата лидери увериха света, че Руската федерация и Китайската народна република ще противодействат на опитите на всяка една страна, която реши сама да води военни действия, без мандат на Организацията на обединените нации, или без съгласието на законното правителство на държавата, на територията на която се осъществяват такива действия.

РФ и КНР подчертават, че това се отнася и за всички случаи на едностранна военна агресия на територията на която и да било страна по света.

Владимир Путин и Си Дзинпин многозначително се договориха да продължат и работата си над мирното решаване проблемите на Корейския полуостров. Това тяхно заявление бе озвучено само два-три дни преди срещата на американския президент Доналд Тръмп с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. По всяка вероятност като предупреждение към САЩ.

По-важното за нас, обаче е, че Русия и Китай няма да позволят повече на САЩ да започва военни действия, когато си пожелае. И срещу която страна си пожелае.

Ако това се осъществи на практика, то ще е краят на САЩ като световен жандарм. И краят на налагането на американските интереси по света с военни средства.

Някой ще попита: Ама как ще стане това? Ами много просто. С дипломатически средства. Важното е, че оттук нататък в света ще има две могъщи страни, които ще търсят противодействие на всеки опит за агресия на САЩ или някой от техните сателити.

А това е огромно наказание за янките. Защото те не са свикнали да си служат с други средства, освен военните, когато се опитват да налагат своите интереси навсякъде по света.

За всеки е ясно, че това не може да стане бързо. Че това е процес, който ще продължи във времето.

Но за всеки е ясно също така, че човечеството, в лицето на Русия и Китай, започва да търси начини да спре войните на Щатите по света. И да даде старт на една нова ера. В която проблемите ще се решават със сътрудничество и взаимопомощ между страните. А не с военни конфликти.

Или, както казва големият американски писател Ърнест Хемингуей в своя едноименен роман, дошло е време да кажем „Сбогом на оръжията“.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “От последните минути: Владимир Путин отново НАКАЗА Запада! Вижте какво НАПРАВИ достойният руски лидер!

  1. Ами това огромно увеличение на човечеството в световен мащаб? Ако няма войни и болести как ще се разреши?

  2. ХОРАТА ЩЕ УМИРАТ ПОТ ГЛАД И БОЛЕСТИ ……………ОТНОВО С ПОМОЩА НА САЩ КОИТО СЪЗДАДОХА И БОЛЕСТТА С П И Н ……ПОД ФОРМАТА НА „ВАКСИНА ПРОТИВ ЕДРА ШАРКА“. ТОВА СА ЧАДОВИ СЪЗДАНИЯ , НЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *