От последните минути: Гръмна сериозен скандал между президента и премиера! Борисов се разсърди и призова ДАНС!

България отблизо
Очевидно държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите, каквато е нормалната европейска практика. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е изискал повече информация от ДАНС и СЕМ по повод ситуацията миналата седмица в БНР. Премиерът Борисов веднага му отговори.

 Държавният глава отстоява позицията, че свободата на словото е условие на демокрацията. Това е фундаментална ценност, а очевидно в България е в криза. „Българското национално радио не е спирало дори по време на войната и този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява общественото мнение“, подчерта президентът, съобщава Сега.

 

Радев смята, че трябва да се сложи край на това положение. Той е на мнение, че пред обществеността както директорът на БНР, така и разследващите трябва да обяснят какви са реалните мотиви зад всички тези събитията.

 

„Има лъч надежда и той е в поведението и реакцията на журналистите в БНР, които проявиха солидарност, подкрепени от други медии, дадоха пример как се отстоява достойнство, свобода на словото и професионални стандарти“, отбеляза още Радев.

 

Той не конкретизира думите си кой е този, който управлява държавата по телефона, а подчерта, че има механизми, институции и отговорни органи, които назначават и уволняват при определени изисквания на закона. „Когато започне да се работи през глава тези институции се обезсмислят“, отсече държавният глава.

 

Премиерът Бойко Борисов отговора на Радев като заяви: „Ако това е неговият телефон, разбирам. Той може би знае. Това беше саботаж срещу правителството“. Премиерът заяви, че не се бърка в медиите. „Аз си излъчвам на живо във Фейсбук, който иска да ме гледа, а който не иска да не ме гледа. Давам пълна свобода“ посочи още той.

 

Той подчерта, че се надява прокурорите в рамките на днешния и утрешния ден да приключат казуса.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Гръмна сериозен скандал между президента и премиера! Борисов се разсърди и призова ДАНС!

  1. Гледайте на живо, в facebook деца.И не се лъжете.Истината е някъде там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *