От последните минути. Жестока провокация помрачи визитата на Медведев у нас! Вижте какво се случи. /ВИДЕО/

България отблизо
Полицията избута и блокира видимостта към плакатите на граждани излезли пред министерски съвет да изразят недоволството си от визитата на Дмитрий Медведев.

В пространството между Министерски съвет и Президенството се събраха 20-тина граждани от третата възраст, носещи плакати, за да изразят недоволството си от посещението на Дмитрий Медведев в България. Те бяха избутани от полицията до оградата на Историческия музей, а пред тях бяха разположени бусове и автомобили, които да препречват пътя им и видимостта към плакатите им.  Хората недоволстват от това, че според тях Медведев е в страната ни за да притиска Борисов за „Турски поток“.

 

В социалните мрежи протестиращите публикуват видео и снимки от мястото, където са се събрали. Над 40 полицаи обградиха групата граждани, които скандират „Тук не е Москва“.

Засега не е ясно кой е организирал протеста и защо.

Предполага се, че това е провокация от русофоби и десни партии, като останките от СДС.

Странно е и че при пристигането на Столтенберг нямаше нито един протестиращ, въпреки че голяма част от българите не искат разполагането на ракети на българска територия.

В предоставените снимки се вижда само жандармерията, само от време на време и  протестиращите. Те пък са около 20 души, които си говорят като на седянка, а водачът им изразява недоволството си, че били дошли и руски журналисти да отразяват визитата на Медведев и нарекоха БНТ продажна телевизия, понеже ги била прибрала в буса си. Какво правят руснаци тук, това е българска земя, възмути се неизвестен мъж, озвучил видеото.

Тази странна политическа изява явно цели да обтегне окончателно отношенията ни с Русия и може да е чужда поръчка, финансирана задгранично, коментират ядосани българи в социалната мрежа.

Във видеото се виждат единствено неколцина пенсионери, на които глас зад кадър благодари за присъствието и обяснява колко вреден щял да бъде „Турски поток“ за България. И колко е полезно НАТО.

ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:

 

Tagged

2 thoughts on “От последните минути. Жестока провокация помрачи визитата на Медведев у нас! Вижте какво се случи. /ВИДЕО/

  1. Точно заради токива кретени в страната ни никога няма да има разбирателство помежду ни Ние сме вече като орела, рака и щуката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *