От последните минути: КС образува дело по искането на Гешев за имунитета на президента!

България отблизо

Конституционният съд допусна за разглеждане по същество делото, образувано по поставени от главния прокурор Иван Гешев въпроси, свързани с имунитета на държавния глава. Това решиха върховните магистрати, след като в края на януари главният прокурор Иван Гешев отправи такова питане към тях.

 

Трима съдии са подписали решението с особено мнение. По информация на NOVA, според Атанас Семов няма правна причина за такова питане. Полина Панова пък не открива съдебна практика, на базата на която да се търси тълкуването.

 

В началото на годината обвинител №1 отправи въпроса до върховните магистрати. Целта е да разбере докъде се простира имунитетът на държавния глава. И по-конкретно, Иван Гешев се интересува кога може да се говори за държавна измяна и кога за престъпление срещу Републиката.

Поводът за това е досъдебно производство срещу командира на Военновъздушните сили, което касае проверка на антикорупционната комисия за съпругата на президента. В записи, разпространени от прокуратурата, се чува глас, за който се предполага, че е на Румен Радев.

„Държавната измяна“ пък била, че Радева била назначена за пиар на ВВС преди двамата да са имали брак, но това се тълкува от Гешев като конфликт на интереси.

Tagged

4 thoughts on “От последните минути: КС образува дело по искането на Гешев за имунитета на президента!

  1. Търсите си белята!!! Държавна измяна и Престъпление срещу Републиката не е нужно да ни тълкува Конституционният съд – ние сме преки свидетели и на двете от страна на Бойко Борисов и на управлението на ГЕРБ! Каква по-доказуема държавна измяна от това, че на Националния ни празник Борисов бе при своя „брат Тайпи“ в нашата поробителка?! Какво по-голямо престъпление срещу Републиката от това, да сключваш договори в ущърб на държавните и народните интереси?!

  2. ЩОМ СА ЗАПОЧНАЛИ,НА ПРЕМИЕРА ЩЕ СЕ ИСКА ЛИ ИМУНИТЕТА?!

    1. A,KAK TAKA 6TE GO ISKAT, NQMA ZA6TO? VSI4KI SA MASKARI,SAMO NIE -NE.NIE SME RAZEDINEN NAROD I TOVA, STAVA,ZARADI UPRLQVA6TITE.NQMA NI6TO SVQSTNO VE4E,ZA SAJALENIE.BOG DA NI PAZI !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *