От последните минути: Русия УДАРИ ГЪБАТА на Борисов! Вижте КАКВО направи за нас славянският КОЛОС!

Свят

Гигантската руска държавна компания „Росатом“ започна преговори със своите китайски партньори за съвместно строителство на ядрени електроцентрали в трети страни.

Това съобщи една от най-уважаваните руски информационни агенции РИА Новости, като се позова на думите на президента на компания „Росатом“ Алексей Лихачов, казани пред журналисти на току що завършилия в Русия IV Източен икономически форум.

„Ние обсъждаме сега различни възможности и проекти с участието на китайската страна. „Росатом“ работи сериозно за развитие на международното сътрудничество в сферата на ядрената енергетика. В този смисъл, за нас са изключително интересни нашите китайски партньори. Те се славят с много добра организация, както и с умението да изпълняват голям обем работа в кратки срокове. Забелязваме, че в последните години, Китай  качествено подобри своите компетенции по строеж на атомни електроцентрали“, подчерта президента на „Росатом“.

С какво това обединение на Русия и Китай в строителството на ядрени електроцентрали, ни помага на нас? Ами, много просто. Припомняме, че преди две седмици, Китайската държавна атомна компания заяви интерес да участва в търга за строеж на АЕЦ „Белене“.

Но, енергоблоковете на АЕЦ „Белене“ са построени от руската компания „Росатом“. И никой друг в света не може да извърши техния монтаж и пускането им в експлоатация.

Така че дори Китай да спечели търга за довършване строежа на АЕЦ „Белене“, то трябва да се проведе нов търг, за да може да продължи „Росатом“  своята работа по окончателното изграждане и пускане в експлоатация на нашата ядрена централа, на площадката в Белене.

И точно с това споразумение между Русия и Китай, за съвместно строителство на ядрени електроцентрали в трети страни, отпада необходимостта от провеждане на други търгове. По простата причина, че ако спечели Китай, то „Росатом“ ще може на напълно законно основание да довърши строежа на АЕЦ „Белене“. Понеже между „Росатом“ и Китайската държавна атомна компания ще има договор за съвместно изграждане на атомни електроцентрали в трети страни.

Разбира се, далеч сме от мисълта, че договорът за сътрудничество между Русия и Китай в областта на ядрената енергетика се подписва само заради нас. Съвсем не е така. Но неоспорим факт е, че този договор облагодетелства България. Понеже, ако Китайската държавна компания спечели търга за АЕЦ „Белене“, „Росатом“ ще довърши строежа, въпреки виенето на русофобите около Борисов. И въпреки коварните макиавелевски „изисквания“ на така наречения Европейски съюз.

А и не е зле да припомним, че преговорите по този договор, започнаха точно преди финализирането на търга, който ще избере компания инвеститор за довършване строежа на нашата АЕЦ „Белене“.

Това разкрива пределно ясно, че Русия се стреми да помогне на България. Въпреки Борисов, който постави куп измислени изисквания към евентуалните участници в търга за АЕЦ „Белене“.

И въпреки фактът, че този търг изобщо не трябваше да бъде провеждан. А правителството, просто трябваше да възложи довършването на втората ни атомна централа, направо на „Росатом“. Чрез пряко договаряне. Защото енергоблоковете са изработени в Русия. И всичко останало по изграждането на Втора атомна, е направено по руска технология. И никой друг не може да довърши това, което руснаците са започнали. Понеже никой друг не разполага с технологията на „Росатом“.

То е почти същото като напъните на Борисов, който даде двигателите на няколко наши руски изтребители, на ремонт в…Полша. Е, поляците не можаха да ги ремонтират. И сега, Каракачанов, въпреки нежеланието си, бе принуден да поръча ремонта им на Русия. Защото никой друг не може да ремонтира двигателите на руски изтребители.

Ето как Русия се стреми, въпреки всички пречки, да помогне на България. Защото знае, че България, това е българският народ. Който не трябва да страда, заради русофобията на Борисовите пудели и техните господари от Брюксел и Вашингтон.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “От последните минути: Русия УДАРИ ГЪБАТА на Борисов! Вижте КАКВО направи за нас славянският КОЛОС!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *