От последните минути: СТРАХОТЕН отговор на Владимир Путин! Русия ЗАБРАНИ на Израел да лети над Сирия и Средиземно море!

Свят

Днес, руският Министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, цитиран от ТАСС и РИА Новости, че само за десетина дни, Русия ще прехвърли в Сирия зенитно-ракетни комплекси С-300, за засилване бойните възможности на сирийската правителствена армия.

Това е необходимо още, според Сергей Шойгу, за да се гарантира пълната безопасност на руските военнослужещи на територията на Сирийската арабска република. Руският министър на отбраната добави, че зенитно-ракетните комплекси С-300 са способни да унищожават противникови изтребители, кораби и други наземни и въздушни цели, на разстояние повече от 250 километра. А тяхна отличителна особеност е, че почти не се влияят от средствата за радиоелектронна борба на противника.

Но това не е всичко. Сергей Шойгу заяви още, цитиран от tvzvezda.ru, че в районите, граничещи със Сирия над Средиземно море, ще бъде извършено радиоелектронно потискане и ще се прекрати всякаква сателитна навигация, както и действието на въздушните радарни системи, заедно с комуникационните системи на бойни самолети и кораби, които се опитат да атакуват съоръжения на сирийска територия.

Така, на практика, израелските изтребители не само няма да летят над Сирия. Те няма да летят и над Средиземно море.

Руското Министерство на отбраната, два пъти заяви с доказателства и факти, че Израел носи пълната отговорност за крушението на разузнавателния самолет Ил-20 и гибелта на 15-те руски военнослужещи в него.

А това не на шега уплаши израелската военщина. Опасенията от руския отговор на наглата провокация, в резултат на която загинаха руски специалисти на борда на самолет, който дори няма никакви нападателни функции, принуди Тел Авив да повтаря през ден, че никой нямал нищо против Русия. А Израел се борел с Иран и Хизбула.

Но, както се досещате, това не помогна на Тел Авив. В последните минути стана ясно, че Русия въведе забрана, Военно-въздушните сили на Израел да летят около нейните бази в Северна Сирия. А това на практика напълно ще закрие достъпа на Тел Авив до по-голямата част от територията на Сирия. Както и до част от акваторията на Средиземно море. И ще даде възможност на руснаци и сирийци да продължат възстановяването и връщането към мирен живот на сирийските градове и провинции.

Съвсем същото заяви и Фьодор Лукянов, главен редактор на списание „Русия в глобалната икономика“, цитиран от tvzvezda.ru. Според него, военната активност на Израел в Сирия вече е ограничена до минимум.

„Струва ми се, коментира политологът, че особени политически крачки публично, никой няма да предприема. Още повече, руският президент бе пределно ясен, че повече такива  „инциденти“, категорично не трябва да се случват.“

Следователно, продължава Фьодор Лукянов, позицията на Руската федерация ще бъде окончателна и твърда. Израел повече няма да лети над въздушното пространство на Сирия.

Политологът заяви в прав текст, че руското Министерство на отбраната ще прехвърли в Сирия на разположение на Главното командване на руската групировка войски, няколко дивизиона от зенитно-ракетните комплекси С-300, които напълно ще закрият небето над Сирия за израелските Фантоми. Както и част от акваторията на Средиземно море.

Именно затова главнокомандващият израелските Военно-въздушни сили Амикам Норкин, на бегом отиде в Москва, за да предаде на Сергей Шойгу всички документи, които са свързани с крушението на Ил-20 в небето на Сирия.

Но това не помогна на Израел. Както каза руският президент Владимир Путин, отговорът на Русия ще бъде такъв, че всички ще го забележат.

А знаем, че Владимир Путин никога не хвърля думите си на вятъра. И Израел ще получи „особен“ урок, така както го получи и Турция.

За да знаят, че спрямо Русия, не бива дори да се мисли за каквито и да било провокации.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Вижте 3D видео реконструкция от гибелта на Ил-20 ТУК:

Tagged

3 thoughts on “От последните минути: СТРАХОТЕН отговор на Владимир Путин! Русия ЗАБРАНИ на Израел да лети над Сирия и Средиземно море!

  1. Браво! Време беше да бъдат поставени на място. Сега обаче компромиси не трябва да има към никакви провокатори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *