От прокуратурата с изненадващо обещание! Започваме проверка на къщата в Барселона! Очаквайте и неочакваното!

България отблизо

„Българските власти изпратиха искане за екстрадиция на Васил Божков. Държим той да бъде върнат в България и да бъде изправен пред български съд. Същото се отнася и за Цветан Василев“, това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева в сутрешния блок на БНТ.

„Няма списък, по който прокуратурата да работи. Не работим по изготвен списък, а по събрани доказателства. Не се притесняваме да обвиним действащ министър или най-богатите хора в държавата“, допълни тя. „Прокуратурата ще извърши проверка за всяко лице, дори то да е действащ министър-председател“, заяви Милева по казуса „къщата в Барселона“. Говорителят на главния прокурор коментира и ареста на бившия екоминистър: „Нено Димов не е единственият виновен за водната криза в Перник. Обвинения са повдигнати и на други лица. Разследването продължава и ако установим и други отговорни лице ще ги обвиним“.

По повод акциите, които изловиха тонове незаконен италиански боклук у нас, Милева припомни думите на главния прокурор Иван Гешев, че „България не може да бъде сметището на Европа“. „Нашата цел не е да се образуват досъдебни производства, а искаме да информираме българското общество за щетите, настъпили от тези процеси“, така говорителят на главния прокурор коментира заповедта на Гешев да се проверят приватизационните сделки.

„Ние не можем да изкореним битовата престъпност, но целта на масовите полицейски операции е тя да се намали до минимум“, допълни Милева, която бе категорична, че по този начин прокуратурата не търси ПР ефект, а си върши работата.

„Прокуратурата е възложила на Министерството на здравеопазването да контролира как институциите изпълняват задълженията си и какви мерки предприемат срещу евентуална заплаха от коронавирус за страната ни“, допълни Милева. „Още преди месец прокуратурата е възложила съгласно своите законови правомощия на министъра на здравеопазването да осъществява постоянен контрол над институциите, които отговарят за здравето на гражданите. И тъй като не искаме да всяваме страх и паника сред населението, не сме оповестили и публично възложената ни проверка“, уточни говорителят на главния прокурор.

„Главният прокурор се стреми да върне доверието в институцията. Той не се меси в политиката, въпреки че политици се опитват да се месят в неговата работа. С действията на прокуратурата искаме да живеем в една по-чиста страна, с по-малко корупция, да има по-малко нападения над възрастните хора и богатите хора да си плащат данъците“, категорична бе Сийка Милева.

Tagged

1 thought on “От прокуратурата с изненадващо обещание! Започваме проверка на къщата в Барселона! Очаквайте и неочакваното!

  1. Наспахте ли се?Цяла европа се тресе от скандал с мутрата,а вие подир дъж качулка се сетихте?Браво на ГЕШЕФТА и на кака СИЙКА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *