Очаквано: Ето какво се опитва да докаже Караянчева!

България отблизо

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента.

Пред журналисти в Златоград Караянчева коментира протестите по този повод на майките на деца с увреждания и исканата от тях оставка на Валери Симеонов.

„По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник-председател. Г-н Валери Симеонов е един от ръководителите на един от коалиционните партньори, така че няма нищо чудно в това. За думите си като вицепремиер, той понесе своя кръст, подаде оставка“, заяви Караянчева.

„Той е избран като народен представител и мисля, че няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи на този пост. Не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Валери Симеонов. За мен той приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран“, продължи председателят на Народното събрание.

По повод поисканата от лидера на БСП Корнелия Нинова оставка на премиера Бойко Борисов председателят на парламента каза: „Разбирам, че госпожа Нинова иска да управлява, но все пак българският народ избира кой да управлява и за колко време“./vesti.bg/

Също като Каракачанов, Караянчева се опитва да „докаже“, че макар да е изгонен от поста вицепремиер, заради позорно отношение към майките на деца с увреждания“, Валери Симеонов имал право да стане…зам. председател на парламента. Ами че то ако е така, хайде тогава всички изгонени, заради нещо, от правителството и парламента да ги курдисаме на нови постове. Да им намерим нови панички и столчета от държавната трапеза. Нищо, че той бил изгонен като вицепремиер. Той значи си бил понесъл отговорността, и сега можело да започне на нова сметка да „греши“.

Ето това се нарича герберска логика. Майките протестираха против Валери Симеонов, защото той не знаеше или се правеше, че не знае за какво се намира в правителството. Като „политик“ трябваше да му е ясно, че се намира във властта, за да защитава интересите на хората, а не интересите на своя ментор Борисов. Е, сега май ще му се наложи да го научи. По трудния начин!

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *