Очаква ли се преврат? Президентът: Безмълвието на генералите може да струва скъпо на подчинените и данъкоплатците

България отблизо
„Да не забравяме, че днес 6 май е и Ден на храбростта. Да отдадем дължимото на всички българи, които воюват за истината, въстават срещу произвола и застоя и отстояват демокрацията. В тях е надеждата за една по-справедлива, по-човечна и просперираща България.” Това каза президентът Румен Радев на пл. „Александър I Батенберг“ по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Безмълвието на генералитета днес може да струва скъпо на подчинените и данъкоплатците утре, обърна се Върховният главнокомандващ въоръжените сили към хората с  лампази на парада.

 

„Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни в защита на нашия народ, националното единство и независимост“, каза държавният глава.

 

„За българина армията винаги е била символ на чест и храброст, доблест и държавност. През последните десетилетия войската ни издържа всякакви експерименти, но тя винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнават своята мисия“, каза държавният глава.

 

По думите му след десетилетия на пренебрежение Българската армия трябва да заеме своето достойно място в българското общество. „Това ще стане не само по силата на външните ни предизвикателства и съюзните ни задължения, а защото армията ни е призвана да бъде стожер на стабилност, държавност и конституционен ред. Като институция с високо обществено доверие, която трябва да бъде опазена от всякакви политически вмешателства. Българската армия е школа за патриотизъм и мъжество, на отдадени на

 

Отечеството е на личности, които имат един идеал – свободна, силна и благоденстваща България. На тях дължим признание и по-добри условия, за да могат достойно да изпълняват своята трудна, рискована и високоотговорна мисия“, допълни държавният глава.

 

„Сега Българската армия трябва да заеме своето достойно място и това ще стане, защото армията ни е призвана да бъде стожер на стабилност и държавност. Българската армия е стожер за патриотизъм и мъжество“, добави той.

 

„Чест и слава  за Българската армия. Да живее България“, завърши словото си държавния глава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *