Очаква ни фатален край на правителството! Ще се случи нещо невиждано в България! Ето какво още предрича социологът Маринов:

България отблизо

Ако в България имаше  нормална политическа система, ако  управляваха  нормални партии, нямаше да се стига до тези скандали.

Сега обаче се намираме в абсурдна ситуация и тя става още по-безумна. Това заяви политологът проф. Александър Маринов.

Преди всичко самият Симеонов, ако беше умен човек и политик,  щеше да разбере, че е здравословно за него и за цялата му  партия да си подаде оставката. По този начин щеше да постъпи мъжки, да си върне доверието на тези, които го поддържат и да излезе сух от водата.

Но понеже той се е запънал като магаре на мост и изключително много държи  присъствието си  във властта, е превърнал цялата си партия в свой заложник.  Така не само ангажира всичките си членове, но и лишава от възможност за маневриране своите партньори .

Излиза, че Борисов се страхува да  изключи един бушон, защото заради това можел да изгърми трафопостът. Така става ясно, че бушоните не са свързани правилно, схемата я е правил много калпав, или много хитър политически елтехник  и каквото да гръмне по веригата, всичко изгаря.

Тази зависимост, в която са се поставили един друг управляващите ще им изиграе много лоша шега, категоричен е Маринов. В момента Симеонов се спаси с половинчато извинение, в което самият той не вярваше. Но никой не прие извинението. Нито майките, нито бащите, нито народът.

Хората до един заявиха, че ще продължат протестите си. И ги продължиха с още по-голяма сила. Сега започват паралелно и протести срещу непосилните цени на горивата. Колкото и да ни уверяват, че бензинът е най-евтин в България, много българи няма да имат пари да си го купят. Скачат строителите, бунтуват се съдебните лекари.

Започва една верижна реакция, която ще свали цялото правителство. А Борисов можеше да се спаси само с оставката на Симеонов и да кротне най-после тръгналия да търси правата си народ.

Трябваше, но не го направи.

Затова сега закономерно Симеонов ще го повлече в блатото, заедно с цялото правителство.

Защото в един момент всеки ще си зададе въпроса каква е цената на поддържането на правителството в обстановка на такава засилена обществена критичност. Какво толкова ги събира? Само властта ли?

Досега Борисов не се страхуваше от предсрочни избори.

Сега обаче явно вече се страхува. Защото народът ще му потърси сметка заради безпринципната коалиция с партиотите, която ни доведе до дъното.

В момента властта панически се плаши да застане пред вота на народа.

Защото народът ще поиска сметката и тя ще излезе много солена.

Протестите продължават, продължава и разпадането на правителството.

И е въпрос на време то да падне. До три месеца.

Този път Борисов не излезе сух от водата, а направо цамбурна в най-дълбокото с коалиционните си партньори като воденични камъни на шията. И трудно ще изплува.

И на изборите най-после ще почувства истинската народна „Любов“.

По най-трудния начин, категоричен е Маринов.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

Tagged

3 thoughts on “Очаква ни фатален край на правителството! Ще се случи нещо невиждано в България! Ето какво още предрича социологът Маринов:

  1. Защо, питам аз политолога-професор, според него „Борисов можеше да се спаси само с оставката на Симеонов и да кротне… народа“??? Народът ли, Александър Маринов, искаш да кротне, а Борисов да се спаси (според теб – „Трябваше…“)?! Аз пък искам, както иска и народът, не само да кротне Борисов, ама и такива като теб, дето дават рецепти за укротяване на народа! От овце народът се превърна в лъвове и НЯМА ДА КРОТНЕ! Ще ви разкъса със зъбите, които са му останали – все още достатъчно, за да си свърши добре работата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *