Още един БЛЕСТЯЩ ход: Владимир Путин предложи на Доналд Тръмп нещо НЕОЧАКВАНО и НЕВЕРОЯТНО! Ето КАКВО е то!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на американския президент Доналд Тръмп да се проведе референдум в Донбас.

За да се прекрати веднъж завинаги кървавия конфликт в Донбас, руският лидер предложил на Тръмп, още по време на преговорите в Хелзинки, да бъде проведен референдум в Донбас.

Референдумът трябвало да се проведе под наблюдението на стотици международни наблюдатели от САЩ, ЕС и Русия. И по този начин да бъде изразена народната воля и да бъде чут гласът на хората в Донбас, които украинската армия и бандитските формирования избиват и досега, под предлог, че провеждат така наречената „антитерористична операция“.

Това съобщава агенция Блумбърг, цитирана от news.rambler.ru. Агенция Блумбърг се позовава на собствени източници.

Забележителното е, че веднага след срещата насаме между Владимир Путин и Доналд Тръмп, която се проведе в рамките на първите пълноформатни преговори между двамата президенти в Хелзинки, руският президент съобщи, че е обсъдил с Доналд Тръмп нови идеи по прекратяване на кризата в Донбас.

Сега става ясно, че една от тези „нови идеи“ е била обсъждането на необходимостта от провеждане на референдум в Донбас, който да покаже истинските желания на хората в тази част на Източна Украйна.

На традиционната среща на руския президент с посланиците и целия дипломатически корпус на Руската федерация, Владимир Путин отбеляза, че по молба на стопанина на Белия дом, преговорите в това направление засега не са били обнародвани, за да могат в САЩ да обмислят направеното от руския лидер предложение за прекратяване на кризата в Донбас.

Официалните представители на Белия дом засега не са коментирали по никакъв начин тази информация, която изтече в общественото пространство. Прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков също е отказал да коментира пред агенция Блумбърг това съобщение. Но все пак е разкрил, че се обсъждат няколко нови идеи, над които предстои да се работи, докато се постигне максимален консенсус и от двете страни.

С това предложение за Донбас, Владимир Путин разкрива за пореден път своето човеколюбие и болка за страданията на хората в Донбас. И огромното му желание, въпреки всички трудности, да помогне на Донбас и на цяла Украйна.

Нещо повече. Администрацията на Белия дом, Конгреса и Сената на САЩ няма как да отхвърлят подобно предложение. По простата причина, че то се основава на единствения истински демократичен принцип – така наречената пряка или народна демокрация. Не е зле да припомним, че този принцип е бил заложен като най-важен и от бащите-основатели на американската конституция. И пренебрегването му ще бъде особено трудно за САЩ, които винаги са се провъзгласявали за свободна страна, която защитава демокрацията.

И, не щеш ли, ето ви демокрация. Владимир Путин, който е истинският защитник на демократичните правила и процедури сега, удря янките с техните камъни по техните глави. Неслучайно официалните представители на Белия дом, както и иначе много гласовитите американски сенатори и конгресмени, сега позорно мълчат. И не знаят как да реагират на този шах и мат, който Владимир Путин им даде.

Но, така или иначе, тяхна реакция трябва да последва. И по нея ще разберем какво всъщност води новата администрация на Белия дом. Общочовешките принципи или конюнктурните интереси.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Още един БЛЕСТЯЩ ход: Владимир Путин предложи на Доналд Тръмп нещо НЕОЧАКВАНО и НЕВЕРОЯТНО! Ето КАКВО е то!

  1. Поздравления Иво! Чудесна статия, дано янките разрешат да има референдум за Домбас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *